Så lever Janni Spies idag - med dottern som bästa vän

Så lever Janni Spies idag - med dottern som bästa vän

Visst minns ni väl Janni Spies? Nu lever hon ett ganska stillsamt liv med underbart lyxiga resor jorden runt - tillsammans med dottern Michala Kjær.

Janni Spies, 55, började jobba som springflicka på Spies Rejser redan som 16-åring. Men ägaren själv, den betydligt äldre företagaren Simon Spies själv fick snart upp ögonen för den unga söta flickan och 1983 gifte de sig med varandra i Holmens Kirke i Köpenhamn. Något som pressen i Danmark och i Sverige skrev spaltmeter om, den exentriske och stenrike Spies och den unga vackra Janni var ett par alla talade om på den tiden.

Janni och Simon Spies fick ett kort äktenskap. Så här piffig var hon som brud.

Janni och Simon Spies fick ett kort äktenskap. Så här piffig var hon som brud.

Men hon fick bara knappt ett år tillsammans med resemiljardären innan han avled i cancer i april 1984. Året efter blev Janni VD för Spies Rejser, då var hon 21 år gammal och utan någon formell utbildning. Bara fyra år senare, 1988, gifte Janni om sig. Även denna gång med en mycket förmögen man, advokaten Christian Kjær som också var delägare i ett välkänt företag samt egnagerad politiskt, för att inte tala om att han var bäste vän med nu bortgångne prins Henrik.

Läs mer: Kungens kock invald i Hall of Fame

Dottern Michala Kjær står mycket nära sin mamma.

Dottern Michala Kjær står mycket nära sin mamma.

Men inte heller detta äktenskap varade för evigt. Fast 20 år fick de ändå tillsammans och två barn, dottern Michala som föddes 1989 och sonen Christopher som föddes 1997 innan skilsmässan. Även här fick hon loss en del pengar efter en något strulig separation, men nu beslutade Janni sig för att börja plugga igen. Hon pluggade till att bli något som kallas master coach vid Manning Inspire hemma i Danmark.

– Jag tror att jag var 26 när jag förstod att jag måste arbeta med mig själv för att hantera det liv jag hade fått, sa hon i en intervju med Her&Nu.

Roberto Cardoso och Janni Spies sågs ute tillsammans förra året.

Förra året sågs hon i alla fall ute med en ny man, Roberto Cardoso, men han har inte setts vid hennes sida på ett tag. Men det som kanske mest av allt kom att påverka hennes liv var när dottern Michala insjuknade i cancer, 26 år gammal. Och sedan kom nästa bakslag, Jannis cancersjuka storasyster Winnie Fredriksen avled 2016 efter en kort tids sjukdom, 66 år gammal. Även Janni själv fick diagnosen hudcancer 2013, i ena ögongloben.

– Mina barn har hjälpt mig genom sjukdomen, de har varit enastående, speciellt Michala som alltid funnits där för mig under hela sjukhusperioden, förklarade Janni för BilledBladet.

Tack och lov mår Michala bara bra idag och jobbar som modell, med bland annat Milano som hemort. Man kan följa hennes lyxiga jet-set liv runt om i världen på sociala medier, modebloggen har hon numera lagt ner.

Läs mer: Ingves om tuffa familjetiden: “Det tog ett antal år”

För precis som alla andra unga, modemedvetna kvinnor delar hon med sig av sitt liv både via Instagram och Facebook och här ser man ofta bilder på henne tillsammans med mamma Jannni. En person som givetvis står henne mycket nära.

– Hon har det renaste hjärta och den mest intressanta hjärna, skrev hon till sin mamma i samband med Jannis födelsedag förra året.

På en annan bild från en konsert med Beyonce i Milano skriver Michala ytterligare en fin kärleksförklaring till sin mor:

– Jag både älskar och respekterar min mamma som jag också delar de mesta av mina minnen med.

För några veckor sedan var mor och dotter åter ute tillsammans, då sågs de på en födelsedagsfest då kändisfrisören Tage Frandsen firade 50 år. Han har tydligen varit Jannis frisör ända sedan äktenskapet med Spies.

Läs mer: Läs sista intervjun med Lill-Babs: “Jag ångrar ingenting”

Foto: IBL, Instagram