Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så lever prins Daniels syster Anna Westling

19 nov, 2019, 18:00 
Ellen Myrgård Lindén
prins daniels syster anna westling
Prins Daniels syster, Anna Westling Söderström, har verkligen 'grace' men trots det undviker hon det kungliga strålkastarljuset. Hon och kronprinsessparet går hellre på skogspromenader än på röda mattan tillsammans.
Annons

Alla tre är systrar till en ingift kunglighet men prins Daniels syster, Anna Westling Söderström, har valt en helt annan väg än Sofias systrar – Lina och Sara Hellqvist.

Långt borta från det kungliga strålkastarljuset

Prinsesssystrarna skyr inte det kungliga strålkastarljuset och senast häromveckan såg vi dem på en kändistät boklansering mitt i centrala Stockholm. Anna är däremot mycket mer anonym och lever ett lugnt liv långt borta från de kungliga finrummen. Hon är 49 år, bor i Gävle med maken Mikael och dottern Vera, 15. Äldsta dottern Hedvig, 20, är utflugen och bor numera i Stockholm.

estelle med daniels syster anna
Anna har en otroligt nära relation till sin brorsdotter, prinsessan Estelle.

När det vankas högtidliga fester och kungliga dop är Anna och Mikael alltid på plats men de håller sig lite i bakgrunden. Paret ställer alltid upp på bild men pinnar snabbt iväg när fotografernas blixtrar har smattrat klart.

Annons
anna westling söderström
Anna Westling Söderström och maken Mikael på Madeleines och Chris bröllop, 2013.

Att Anna älskar sin svägerska Victoria och sina syskonbarn Estelle och Oscar råder det inga tvivel om men hon verkar inte längta efter att stå i rampljuset, precis.

Anna Westlings nära relation till Estelle och Oscar

Systrarna Hellqvist är mer synliga och Lina, som är äldst i syskonskaran, arbetar dessutom på pr-byrån Mindmakers, som grundades av Christina Saliba som är ett känt namn i Stockholmskretsar. Christina Saliba har dessutom varit ett stort stöd för Carl Philip och Sofia. Hon har bland annat stöttat paret i hur de ska hantera media på bästa sätt.

Sara och Lina hellqvist
Systrarna Sara och Lina Hellqvist på författaren Pascal Engmans boklansering tidigare i höstas.

När Victoria fyllde 40 år var Anna med och firade. Både under den offentliga ceremonin på slottet och det privata partyt på Haga. Hon finns där under de allra viktigaste händelserna men de som går och hoppas på att få se Daniels syster på lite mer vardagliga mingelsammanhang lär bli besviken. Kan hon välja bort röda mattan så gör hon det.

Annons
anna westling och kronprinsessan victoria
Daniels syster, Anna Westling Söderström, betyder otroligt mycket för Victoria.

Och kanske är det just det som kronprinsessan uppskattar mest med sin svägerska. När de umgås, i Gävle eller hemma på Haga, är det fokus på familjemys och härliga skogsutflykter istället för fest och glamm.

Foto: TT

Annons