Så mycket bättre-artisterna på plats på Gotland – extremt pressade schemat avslöjat

Så mycket bättre-artisterna på plats på Gotland – extremt pressade schemat avslöjat

Hektiska dagar väntar för artisterna på Grå gåsen.

Så långa och korta är svenska kändisarna!
1:9

Efter reklamen: Så långa och korta är svenska kändisarna!

(1:9)

Slå på ljud

Nu har inspelningarna av årets upplaga av Så mycket bättre dragit i gång. Artisterna som kickstartar programmet är Håkan Hemlin, Mats Wester, Anna Terrnheim, John Engelbert, Molly Hammar, Daniela Rathana och Måns Zelmerlöv, som nu är på plats på pensionatet Grå gåsen på södra Gotland.

Det är den 13:e säsongen av TV4:s långkörare som nu spelas in. Konceptet har förändrats sedan 10-årsjubileet – men det extremt pressade schemat kvarstår.

Numera byts artisterna ut under säsongens gång och ingen har längre en egen dag – trots det har flera vittnat om hur energikrävande det är att medverka i Så mycket bättre.

Artisterna om dagarna i Så mycket bättre: "Aldrig varit med om"

– Jag har gjort en hel del tv-program men jag har nog aldrig varit med om ett tv-program där det är så konstant, från sju på morgonen till ett på natten, säger Måns Zelmerlöw till Aftonbladet.

Även Molly Hammar, nära vän till Benjamin Ingrosso som var med i fjolårets säsong, har bävat för det hektiska schemat.

– Ett av mina största orosmoment innan det här är var att jag visste att det skulle bli lite sömn och mycket prat och sång. Så jag var väldigt rädd för att min röst inte skulle palla. Då sa Benjamin att ”du kommer att vakna 07.15 varje morgon och tro att du inte kan prata för att du är hes men sedan kommer du att komma igång”. Och det hade han helt rätt i.

Så mycket bättre 2022 har premiär i höst! Foto: Karl Melander / TT

Karl Melander / TT

TV4:s svar: "Långa dagar, men det funkar ju"

Men Martin Nygren, exekutiv producent, menar att det blivit bättre sedan TV4 valde att göra om programmet.

– Sista åren har vi lärt oss mer och mer vad vi behöver och inte behöver, så vi kan skala ner mer och gå direkt på kärnan. Det är långa dagar, men det funkar ju, säger han och fortsätter:

– Nu är ju inte alla här hela tiden. Tidigare gjorde vi allting i grupp, alla var med på allting, nu bryter vi ner dem i lite mindre grupper. Det ger lite utrymme för lite återhämtning, lite luckor.

Foto: TT