Så mycket bättre: Bilderna på Siw Malmkvist väcker starka reaktioner – "Sluta, TV4!

Siw Malmkvist

Siw Malmkvist i Så mycket bättre väcker starka känslor.
Slå på ljud

Siw Malmkvist har snabbt blivit en tittarfavorit i Så mycket bättre. Hon är den äldsta deltagaren i programmet med sina 84 fyllda, men har en energi och en charm som tycks höra hemma hos en betydligt yngre glamourdrottning.

Siw Malmkvist dyker upp i Så mycket bättre

Siw Malmkvist

Siw Malmkvist gör succé i Så mycket bättre.

Men försöker TV4 att få Siw att framstå som mer skröplig och skör än vad hon egentligen är? Det menar Aino Oxblod, krönikör på Femina.

"Tyvärr har TV4 inte kunnat låta bli att ägna sig åt vad som kan liknas vid lyteskomik, och bara framställa artisten som... jättegammal. Istället för att Siw bara får vara den riviga dam hon är så verkar produktionens mål med artistens medverkan främst vara att hon ska uppfattas som en riktig dinosaurie – förvirrad och inkapabel att förstå samtiden", skriver Aino.

"I ett segment får artisten sitta och försöka använda röststyrningsfunktionen på sin mobil. Det går dåligt och krånglar, och det kunde inte vara tydligare hur TV4 vill få publiken i tv-sofforna att skratta gott åt hur Siw Malmkvist är så URÅLDRIG att hon inte klarar av en enkel mobilfunktion. Snark. Det känns gjort, onyanserat och tämligen banalt. Kan vi inte vara roligare än så i Sveriges största underhållningsprogram?"

I vårt kommentarsfält på Facebook har Aino fått gott om medhåll från människor som gjort samma observation.

"Ja TV4 är bedrövligt åldersfixerade ... i många sammanhang", skriver en användare.

"Du är inte äldre än du gör dig, men här är mycket åldersproblem, alla blir äldre någon gång, tänk på det", skriver en annan.

"TV4. Blir man förvånad", skriver en tredje.

"Hon är en stjärna och hon har livserfarenhet som delar med sig. Att ha en sån röst. TV4, sluta upp nu!!", skriver en fjärde.

"Ska man lägga sig ner och dö bara för man inte är intresserad eller teknisk kunnig i denna datavärld? Alla utgår från att man SKA kunna, oavsett vad det gäller. Siw kan göra folk glada till skillnad från många andra. Bättre det än prioritera teknik", skriver en femte.