Så mycket bättre-stjärnans problem med de andra artisterna: ”Gillade mig inte”

03 dec, 2022, 20:26 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Så mycket bättre blev inte vad Daniela Rathana hade förväntat sig.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Brist på sömn, sexism och utanförskap – det blev Daniela Rathanas erfarenhet av Så mycket bättre.

– Det var mycket värre än vad jag hade kunnat föreställa mig, säger hon i podcasten ”Värvet”.

Flera artister har tidigare vittnat om det otroligt hektiska schemat under dagarna på Grå gåsen, men det är inte många som tidigare yttrat att de inte känt sig välkomna. Men Daniela berättar nu om hur tuff inspelningen var för henne.

Artisten berättar sin sanning om Så mycket bättre

Fem timmars sömn varje dag, från 02.00 till 07.00, sedan full fart.

Det är i en ny intervju i Värvet med Kristoffer Triumf som Daniela berättar om sina upplevelser från sommaren på Gotland.

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag kände att jag inte riktigt kom in i gruppen heller. Jag kom ju i slutet av perioden och då hade den redan formats, alla hade fått sin roll.

Annons

– Jag tror inte de gillade mig så mycket.

Hon kände sig obekväm vid luncherna och middagarna – att med främlingar tvingas ställa sig upp och ta ton tog emot varje gång. Dessutom yttrades en del kommentarer som hon inte var enig om.

– Ibland så var det folk som sa grejer som för mig lät helt sjukt. Det var saker som inte var så politiskt korrekt, lite sexism och så.

Daniela Rathana i Så mycket bättre. Foto: TV4

Men allt sänds ju trots allt på teve, hon menar därför att hon många gånger höll minen och i stället försökte vända situationen till det positiva.

– Så jag sitter och skrattar åt saker som jag som privatperson kanske hade reagerat på, säger Daniela och fortsätter:

– Jag tror man kommer märka hur mycket jag försöker bidra till en skön och positiv stämning. Och jag kanske inte kommer fram riktigt.

Annons

TV4:s svar på kritiken

I Intervjun blir Kristoffer Triumf något nervös över hur TV4 kommer reagera på det som sägs, men Daniela tillägger då att den inte rör sig om produktionen, utan att de var "jättebra".

Hon avslutar även med att hon ändå är glad att hon fick förfrågan.

– Det kan man inte ta för givet överhuvudtaget, jag har ju precis debuterat. Och jag är nöjd och stolt över mina covers, säger artisten.

Martin Nygren, exekutiv producent på TV4, besvarar kritiken.

”Vi tar ansvar för produktionen. Var och en av artisterna måste ta ansvar för det de uttrycker”, säger han till Aftonbladet.

Foto: TT

Annons