Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Så mycket pengar får de nakna deltagarna i omstridda Naked Attraction

20 jun, 2022, 20:00 
AvIndra Nordemar

I rutan visas de spritt språngande nakna. Nu avslöjar deltagarna hur mycket de får av produktionen för att ställa upp.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Naked Attraction har fått både ris och ros sedan de hade premiär i Sverige för några veckor sedan. Medan vissa tycker att det är spännande menar andra att det är obekvämt och nedvärderande.

Programmet går ut på att finna kärleken. Singlar ska utifrån fem deltagares nakna kroppar välja en av dem att gå på en dejt på. Och det börjar med en bärbild på deltagarnas kön.

Kritiken mot programledaren Sofia Wistam

Sofia Wistam har våghalsigt tag sig an programledarrollen, vilket varit förbluffande för många som tidigare sett henne i Sofias änglar.

– Jag försöker ändå ha som mantra att jag själv står för det här och tycker om det här programmet. Jag tycker det är fint att få visa upp de här kropparna, berättar Sofia i podcasten Wahlgren & Wistam och fortsätter:

Annons

– Jag har fått meddelanden om att "det här är kroppshets, min dotter har anorexia" och jag känner bara att "har du sett det här programmet?". Det är ju precis vad det inte är. Man ska ju titta på det här och känna att "jag är okej".

Det får deltagarna för sin medverkan i Naked Attraction

Ja, åsikterna är minst sagt delade.

Vem som helst hade ju inte känt sig bekväm att visa sig helt naken i rutan framför hundratusentals tittare. Men en av de som samlade modet är deltagaren Alexander, som nu avslöjar för Hänt hur mycket han fick betalt för sin medverkan – i princip ingenting.

– Inget arvode men vi fick arbetstidsersättning. Så det var inte så mycket nej, berättar han.

Själv menar han att det är helt rätt att de inte får betalt då det hade lockat "fel" personer till programmet.

– Hade man tagit betalt för det tror jag folk hade ställt upp för helt andra anledningar än vad programmet handlar om. Då hade folk gjort det av ekonomiska skäl och då blir det helt fel i programidén. Jag hade gärna gjort det helt gratis.

Foto: Discovery plus

Annons