Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så mycket tjänar adelsmannen!

03 jul, 2022, 19:00 
AvSimon Holm Stålhand

Det är inte en dålig inkomst precis...

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Adelsmannen Jacob De Geer, som bland annat är känd från SVT:s Draknästet, blev mångmiljardär när han sålde sitt bolag Izettle till Paypal för 19 miljarder kronor. Han är sedan många år tillbaka en nära vän till kungafamiljen, och var givetvis en av gästerna på kronprinsessparets bröllop 2010.

Jacob de Geer tillhör den adliga de Geer-släkten och är son till bankmannen Carl de Geer och lärarinnan Christina de Geer.

Tidigare under sommaren var rollerna ombytta, då kronprinsessan Victoria och prins Daniel var gäster på Jacob De Geer och hans fru, Faye Flensburgs bröllop.

Jacob De Geer
Jacob De Geer.

Jacob De Geers makalösa inkomst

Entreprenören Jacob de Geer är en av två grundare bakom den mobila betalningstjänsten iZettle som grundades 2010. Att företaget gör succé på den globala marknaden märks även på de Geers privatekonomi.

Enligt handlingar från Skatteverket, som Nyheter24 har tagit del av, så har Jacob De Geer en förvärvsinkomst på 63 286 700 kronor. Dessutom hade de Geer ett överskott av kapital – på hela 9 304 721 kronor. Detta är siffror från 2021.

Bara baserat på förvärvsinkomsten så kunde alltså adelsmannen plocka ut 5 273 892 kronor i månadslön.

Så det går ingen nöd på honom, kan man lugnt säga.

Annons