Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så mycket tjänar Jenny Strömstedt – sanslösa beloppet

24 nov, 2021, 17:00 
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt
Jenny Strömstedt tjänar multum på sin framgångsrika tv-karriär, visar siffrorna.
Annons
Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapetBrand logo
Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapet

Jenny Strömstedt är en ärrad veteran i Nyhetsmorgon. I hela sexton år har hon vaknat med tittarna och ledsagat dem in i den nya dagen.

Men hon har fler strängar på sin lyra än så. Hon har också haft programmet Tillsammans med Strömstedts, där hon och maken Niklas Strömstedt möter andra par för att diskutera både allvarliga och lättsamma ämnen.

Så mycket tjänar Jenny Strömstedt – hennes inkomst

Allt som allt är Jenny en väldigt flitig kvinna – och det syns i plånboken. Nyheter24 har tidigare rapporterat att Jenny hade en taxerad inkomst på 1 489 700 kronor för 2019. Det ger alltså en månadslön på drygt 124 000 kronor.

Och kollar man bortom inkomsten ser det än ljusare ut på pengafronten. Jenny driver nämligen tre aktiebolag ihop med maken Niklas.

2020 var det väldigt bra år för bolagen, trots coronapandemin. Då gjorde de en sammanlagd vinst på 3,8 miljoner kronor. Företagens samlade tillgångar ligger på sanslösa 23,4 miljoner kronor.

Annons

Har mindre pengar än Steffo Törnquist

Där blir dock Jenny slagen av sin evige parhäst i Nyhetsmorgon, Steffo Törnquist. Hans bolag sitter på svindlande 40 miljoner kronor i tillgångar.

Steffo har erkänt att han skulle kunna lämna TV4 när han vill, utan att det skulle vara ekonomiskt kännbart.

– Det är en frihet som jag har manövrerat mig till, och den är mer värd än något annat. Det handlar inte bara om att hota om att avbryta ett projekt eller säga upp ett avtal, utan om att jag har svårt för att bli styrd. Jag vill göra som jag vill, och nu har jag råd att säga: ”nu skiter jag i det här", säger Steffo i en intervju med Expressen.

Annons