Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så ser Tommy och Annika ut idag – träffade Pippi på Mallorca!

26 sep, 2023, 09:24 
Nu dyker Tommy och Annika upp – sida vid sida med gamla parhästen Pippi Långstrump.
Annons

Det finns knappt en människa som inte har en relation till Pippi Långstrump och hennes ständiga vapendragare och följeslagare: syskonen Tommy och Annika.

Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!Brand logo
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Trots att det gått 55 år sedan inspelningen av första Pippi Långstrump ägde rum, har de fortfarande en stjärnstatus som tar sig uttryck även utomlands och än i dag blir de igenkända för sina roller.

Nu har en tysk programledare bestämt sig för att få till ett samtal med den tidigare trion. På plats i Palma, där Maria Persson som spelar Annika bor, har de nu återförenats i ett minnesvärt samtal.

Annons
Pippi Långstrump med Tommy och Annika
Pippi Långstrump med sina vapendragare Tommy och Annika.

”Känns som ens familj”

Inger Nilsson blir lätt nostalgisk, säger att det känns som att träffa ens gamla vänner. De har ju faktiskt delat en hel barndom tillsammans, en barndom som ledde till ett evighetslångt kändisskap.

Pär Sundberg, som spelade busige Tommy, håller inte med Inger utan tycker snarare att det känns som att träffa sina syskon.

– För mig känns det mer som ene familj, om jag ska vara ärlig. Systrar och bröder. Vi har det här gemensamt och det känns som ett starkt band. Även om vi inte ses på flera år, så när vi väl ses så känns det som igår, säger han.

Annons
Pär Sundberg
Pär Sundberg spelade Tommy i Pippi Långstrump.

Maria Persson: ”Fick väldigt lite betalt”

Ja, det är ju verkligen ett äventyr som de delar med varandra. Tillsammans har de hittat på hyss och blivit folkkära karaktärer i Astrid Lindgrens fascinerande sagovärld.

Men den som tror att de kan leva gott på sina insatser i Pippi Långstrump-universumet tror fel. Enligt Maria Persson var det inte någon större lön de fick under inspelningarna.

– Vi fick väldigt lite betalt. Det handlade om fickpengar.

Maria Persson
Maria Persson spelade Annika. I dag bor hon i Palma och säger att de knappt fick betalt under inspelningarna.
Annons
Pär Sundberg, Inger Nilsson och Maria Persson
Pär Sundberg, Inger Nilsson och Maria Persson återförenade igen.

Foto: TT/TV4

Annons