Så tar vännerna farväl av Noppe

Så tar vännerna farväl av Noppe

Uppgifter till Svensk Damtidning bekräftar att kungaparet kommer.
drottning-silvia-kungen-ibl

Greve Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt gick tragiskt och oväntat bort i förra veckan endast 69 år gammal.

Snart väntar begravning och den sista vilan för Noppe.

Än är detaljerna kring begravningen inte helt klara, men enligt uppgift till Svensk Damtidning kommer kungaparet att närvara – tillsammans med en stor del av Stockholms societet och nöjeselit. Noppe var en enormt omtyckt och social person.

Kungen lärde han känna redan som barn, eftersom hans pappa greve Gösta Lewenhaupt var kammarherre åt prinsessan Sibylla. Men Noppe stod även resten av familjen nära och enligt uppgift till Svensk Damtidning försöker nu kungaparet hitta en lucka i sin fulltecknade kalender, så att de kan närvara vid begravningen som antagligen äger rum på en fredag i snar närtid.

Greven är skriven på Östermalm i Stockholm och tillhör Oscars församling med Oscarskyrkan på Narvavägen. Det naturliga skulle därför vara att begravningen äger rum i den vackra gråvita kalkstenskyrkan, som är uppförd i nygotisk stil 1903 och uppkallades efter dåtidens kung Oscar II. Och där även Noppes gode vän Hans Rhodin är kyrkoherde.

Eftersom Noppe tillhörde den finaste adliga släkten i Sverige med nummer 2 i adelskalender skulle den efterföljande minnesceremonin kunna komma att hållas på Riddarhuset i Stockholm. Det skulle även kunna vara så att minnesceremonin hålls på nattklubben Café Opera i Stockholm, där Noppe alltid höll sin sommarfest.

Enligt uppgift till Svensk Damtidning kommer Noppe med största sannolikhet att ligga begravd intill sin familj, mamma Christina Louise, sin pappa Gösta och sin bror Greger Lewenhaupt, i familjens vackra familjegrav på Gäddeholms herrgård utanför Västerås.

– Noppe var väldigt gammeldags och traditionsenlig, så det tror jag absolut, säger en person nära familjen.

Av Anna von Koch

Foto IBL