Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så träffade TV4-kvinnorna den stora kärleken

09 apr, 2023, 21:30 
Lars Johansson

De är framgångsrika, syns i TV4-rutan var och varannan dag och privatlivet tycks blomstra.
Men hur träffade Tilde de Paula Eby, Jenny Alversjö och Jenny Strömstedt sina kärlekar egentligen?
Svensk Damtidning ger dig här de fina detaljerna kring kändisparens första möte.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

TILDE DE PAULA EBY, 50

Tilde de Paula hade egentligen givit upp tanken på den stora kärleken.

– Jag hade slutat att tänka i termer som ”tvåsamhet” och ”för resten av livet”, berättar hon. Jag mådde bra, kände mig stark, trivdes på jobbet och hade fantastiska vänner. Men jag var nog rädd för att utsätta mig för kärleken igen, rädd för att misslyckas och bli besviken. Hellre levde jag ensam med mina tre underbara barn, har programledaren berättat för Hemmets Journal.

Men så för 14 år sedan träffade hon, efter en show med Orup och Lena Philipsson, Hoffmaestro-musikern Thomas Eby, idag 42, vid en bardisk och de började prata.

Tilde de Paula Eby med sin älskade man Thomas Eby.

Resten är som det heter historia.

– Thomas påstår att vi träffades första gången redan när jag var 24 år och han 16, berättar Tilde och skrattar. Jag har inget minne av det, men tydligen var han gäst i TV-programmet ”Fredagspuls”, som jag på den tiden ledde tillsammans med David Hellenius.

Annons

Tilde de Paula Eby har sedan tidigare sönerna Elian, 23, och Zion, 22, med författaren Daniel Möllberg, dottern Neami, 18, kom till under relationen med Fredrik Bjuhr.

Tillsammans med musikermaken Thomas de Paula Eby har hon yngste sonen Ilyah, 12.

Jenny Alversjö och sambon Anders Bernunger.

JENNY ALVERSJÖ, 49

När Jenny Alversjö träffade sin Anders Bernunger, 45 var det till en början hemlighetsmakeri som gällde.

Sedan semismög paret ett tag. 2019 skrev Jenny Alversjö på Instagram, utan att vilja avslöja kärleksföremålets efternamn:

”Här är han. Han heter Anders, gör mig lycklig längst in i hjärtat, och jag är kär”.

Men tiden blev till slut mogen för Jenny Alversjö att visa upp sin Anders Bernunger för världen.

Paret valde att skynda långsamt och det var inte förrän i oktober 2021 de meddelade att det var dags att flytta ihop.

Annons

– Det känns jättehärligt, jag är så himla glad och lycklig. Det är något som vi har väntat på ganska länge. Men det är som med allt annat i livet, var sak har sin tid. Men nu har vi väntat klart och det känns jättebra.

– Vi har välat bo ihop länge, men saker måste falla rätt också. Men vi vill dela vardagen ihop, och jag vill inte heller att det ska gå en dag till utan honom, sa programledaren till Aftonbladet.

Det låter som du är väldigt kär och lycklig?

– Ja, det är jag faktiskt. Det känns jättebra.

När Jenny Alversjö drabbades av ett slag för tre och ett halvt år sedan fanns Anders Bernunger där som ett stöd.

Hon har sedan tidigare barnen Olivia, 21, och Leo, 18.

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt är förmodligen ett av Sveriges mest kända par.

JENNY STRÖMSTEDT, 50

Jenny Strömstedt, då Östergren, och Niklas Strömstedt, 64, träffades 2008.

2011 gifte de sig och inte ett öga var torrt när de sa ja till varandra vid en kändistät ceremoni i Trosa.

Annons

Hon iklädd klassisk vacker bröllopsklänning, han i en uniform tagen direkt ur "En officer och en gentleman".

Men hur det gick till när Jenny och Niklas Strömstedt egentligen fann varandra var länge en förborgad hemlighet.

I sitt eget program "Tillsammans med Strömstedts" avslöjade de 2017 äntligen sanningen.

Allt inleddes när de flyttade på 100 meter från varandra. Sedan började kändisparet träffas på samma kaffeställe.

– Vi bytte nummer med varandra en dag och sedan han jag knappt därifrån innan det första sms:et kom. Det var jättehärligt, sa Niklas i programmet men fick en snabb eplik av Jenny:

– Det var inte riktigt så. Jag kanske skickade ett sms, men det var du som ville att vi skulle ses. Hela upplevelsen är att det var du som raggade upp mig. Du är ju en gammal popstjärna som var stor på nittiotalet, så du tror att alla tjejer som pratar med dig raggar upp dig.

Jenny och Niklas Strömstedts första dejt var en romantisk middag, men hon var först inte säker på att det faktiskt var en riktig träff.

Annons

– Vi hade bestämt oss för att äta middag, men jag hade ingen aning om ifall det var en dejt. Jag hade inga pengar för jag var så fattig, så jag drog hem till en kompis som också var pank, men som lånade pengar av sin kille till mig. Så att jag skulle kunna betala för mig själv om det inte var en dejt.

Maria Forsblom och sambon Emil Hägglöf.

MARIA FORSBLOM, 36

Maria Forsblom och hennes Emil Hägglöf, 39, är ett strävsamt par, de har varit tillsammans i över 15 år.

Men hur träffades egentligen Maria Forsblom och kärleken?

– Via en gemensam vän som jobbade på den förskola där han gjorde praktik, har hon berättat för Hänt.

Paret har barnen Matheo, 4, och Milian, 6, ihop.

– Jag älskar det! Det är fantastiskt, spännande, roligt, kärleksfullt och utvecklande. Jag njuter bara och försöker inte hänga upp mig på de stunder då man blir galen som när de inte klär på sig snabbt. Jag tror på det här med ”små barn, små problem och stora barn, stora problem” och jag tror därför man i framtiden kommer garva åt ”problemen” man har nu, har Maria Forsblom berättat vidare för Hänt.

Annons

Men att få barn var inte självklart eftersom Maria Forsblom har den kroniska sjukdomen PCOS, obalans av hormoner från äggstockarna.

– Jag känner mig otroligt tacksam för att det ändå gick så bra och löste sig relativt enkelt. Samtidigt tänker jag på de som är i samma situation som jag var tidigare och som oroar sig väldigt mycket. Det tar mycket kraft och energi och är prövande för en själv, partner och relationen, har Maria Forsblom sagt till Hänt.

Soraya Lavasani med maken Ralph.

SORAYA LAVASANI, 40

När Soraya Lavasanis mamma gick bort i sviterna av livmodershalscancer höll programledaren på att gå under av sorg.

Men en väns rekommendation att söka hjälp på vårdcentralen förändrade allt.

–Jag fick remiss till en KBT-terapeut. I och med det började livet sakta men säkert att vända. Jag slutade att vara ett erbjudande i min sorg. I slutändan måste man själv ta ansvar för sitt mående, har Soraya Lavasani berättat för Allas.

Annons

När hon var på väg ut på andra sidan träffade TV4-profilen så sin blivande man Ralph. Han fick fort starka känslor för Soraya, hon höll distans.

–Jag hade så mycket fördomar kring att han var 14 år äldre, hade varit gift och var pappa till två barn. Jag ska ju inte ha en man som redan har gjort allt det där, resonerade jag. Trots att jag mådde superbra när jag var med Ralph kunde jag inte ta emot hans kärlek. Vi umgicks flitigt, men jag hade undermedvetet bestämt mig för att det inte skulle bli något seriöst mellan oss.

Men ack så fel Soraya Lavasani fick.

Kärleken övervann alla tvivel.

Idag är hon och Ralph gifta och har barnen Bianca, 5, och Winston, 2, tillsammans.

Och vem bor på deras villatomt?

Jo, svärmor, vars hus de nu tagit över och renoverat.

– Det är jätteroligt. Hon har ett eget fullgott hus 30 meter från vårt. Barnen springer upp till farmor varje dag och får kakor och godis. Det är fint att få vara nära varandra. Hon är aldrig ensam och inte vi heller, har Soraya Lavasani berättat för Leva & Bo.

Madeleine Westin och sambon Claes Ling-Vannerus.

MADELEINE WESTIN, 57

Madeleine Westin, legendarisk meteorolog på TV4, och hennes Claes Ling-Vannerus, 56, lever idag på en gård med djur som ligger på Häringehalvön utanför Stockholm. Hon har tre barn sedan tidigare, han två.

Annons

2012 flyttade paret ihop efter flera års dejtande. Men ska sanningen fram hade de en flirta redan när de var på ett konfirmationsläger tillsammans. Då var de 13 respektive 14 år gamla.

– När vi nu träffades på nytt, då han jobbade som chef på Sjöpolisen och jag skulle göra ett tv-inslag, hade vi båda skilt oss och levt själva ett tag. Både Claes och jag hade hunnit landa efter våra respektive separationer och vi visste båda vad vi ville och inte ville. Vi kände att antingen satsar vi fullt ut och bygger ut huset i Gamla Enskede, som vi då bodde i, så att alla barn får var sitt rum eller så lägger vi ner allt. Eftersom allt kändes så rätt valde vi att satsa för fullt, har Madeleine Westin berättat för Hemmets Journal.

– Vi skrattar väldigt mycket tillsammans. Jag fastnade också för Claes driftighet, nyfikenhet och smarthet och alla hans roliga och tokiga överraskningar.

Annons