Så tragiskt! Två döda på Björn Ulvaeus och Benny Anderssons konsert i kväll

Så tragiskt! Två döda på Björn Ulvaeus och Benny Anderssons konsert i kväll

FELIX ODELL

Två personer har dött efter en tragisk händelse inträffat i Uppsalas konserthus, strax innan en hyllningskonsert till Björn Ulvaeus och Benny Andersson skulle börja.

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!
Slå på ljud

I kväll skulle Björn Ulvaeus och Benny Andersson hyllas för sin ABBA-musik med en konsert i Uppsalas konserthus, men efter att en fruktansvärd händelse inträffat har den ställts in.

Det var vid 18.48 som polisen larmades till platsen – en person hade fallit från sjunde våningen, och sedan fallit på en annan. Båda personerna har dött, och ytterligare en har skadats.

Två personer döda i Uppsala konserthus – polisen utreder

Den tragiska händelsen bevittnades av flera då omkring 1000 personer befann sig i konserthuset. Men i nuläget är det oklart hur den tragiska händelsen kunnat ske.

– Vi vet inte än om personen hoppat på egen hand eller om det föreligger något brott. Vi har hört flera personer på plats och det är ännu fler som ska höras, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson, till Aftonbladet.

Många besökare är nu i chock efter det de bevittnat. Flera föreställningar pågick eller skulle börja när händelsen inträffade, men alla har nu ställts in.

Björn och Bennys konsert ställs in efter två dödsfall

Klockan 19.30 skulle hyllningskonserten Thank you for the music ha börjat, en konsert tillägnad Björn och Benny.

”Kvällens konsert i Uppsala har ställts in med kort varsel. Tyvärr måste vi meddela att det har hänt en fruktansvärd händelse på konserthuset UKK i Uppsala”

”Alla befinner sig i chock och vi ber om att få återkomma med mer infon när vi vet mer”, skriver konsertarrangören MT Live AB på Facebook.

Foto: TT