Så var Adam Alsings sista tid i livet – vännen berättar

Adam Alsing blev 51 år gammal.

Adam Alsing har lämnat oss efter att ha avlidit i coronaviruset, covid-19.Så här var hans sista tid i livet.

Adam Alsing är död. En av våra mest folkkära kändisar, som bemästrade tv såväl som radio, har somnat in. Många vaknar idag och känner att de har förlorat en fin vän i etern.

Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, skrev familjen i ett uttalande som skickades ut via tv-bolaget Discovery.

Adam Alsing död – här är hans sista inlägg

Adams sista Instagram-inlägg publicerades den 25 mars. Då meddelade Adam att han var sjuk och inte skulle kunna medverka i podcasten Adam & Kompani.

”Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka i nästa vecka igen”, skrev Adam själv.

Så var sista tiden för Adam Alsing

Adam Alsing död i corona.

Adam Alsing blev 51 år gammal.

Vi fick en uppdatering om läget via podcastens egna Instagram-konto. Den 1 april meddelades det att Adam återigen skulle utebli från den veckans avsnitt.

“Bästa Carolin Björnerhag vikarierar för Adam som fortfarande är lite småförkyld och får hålla sig hemma”, kunde vi läsa.

Adam Alsing hade också sjukskrivit sig från sin roll som programledare på NRJ Morgon. Det allmänheten inte visste var att den älskvärde mannen inte bara vara “småförkyld” – utan led svåra plågor.

Steffo Törnquist berättade mer om detta i Nyhetsmorgon under torsdagen.

– Jag har känt Adam Alsing i 30 år. Han var en otrolig varm, glad och trevlig person, men hans kropp orkade inte. Han låg i respirator i en vecka, men han orkade inte med det hela, säger Steffo.

Adam Alsing riskerade att drabbas av diabetes

Den sista tiden i sitt liv låg Adam på Södersjukhuset i Stockholm. Det är okänt huruvida Adam Alsing led av några bakomliggande sjukdomar.

Han har tidigare berättat att en läkare sagt att han riskerade att drabbas av diabetes om han inte gick ner i vikt.

– Det är klart att jag har vetat länge att jag måste gå ner i vikt, det är ingen nyhet. Men jag är inte fåfäng på det sättet, och jag älskar god mat, så motivationen har inte riktigt funnits där. När min hälsa står på spel däremot, då måste jag agera. Typ 2-diabetes, det är inget jag tänker ignorera eller skämta bort, sa Adam till Viktväktarnas hemsida 2018.