Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sammanställningen – så mycket tjänar Persbrandt

27 jan, 2024, 20:42 
Louise Wibergh Lenti

Lönen, bolaget med Sanna Lundell och tillgångarna – här finns sammanställningen.

Annons
Sanna Lundell och Mikael Persbrandts kärlekssaga i bilderBrand logo
Sanna Lundell och Mikael Persbrandts kärlekssaga i bilder

Mikael Persbrandt är en av Sveriges främsta skådespelare, vilket inte minst blir tydligt med hans åtta (!) Guldbaggenomineringar till Bästa manliga skådespelare.

Av dessa nomineringar kammade han hem en Guldbagge 2008 för rollen som Sigfrid Larsson i "Maria Larssons eviga ögonblick" och en 2014 för rollen som Hasse i "Mig äger ingen".

Utöver svenska utmärkelser han han även belönats med både en Golden Globe och en Oscar 2011 för Bästa utländska film när han spelade en av huvudrollerna i den danska filmen "Hämnden".

Men, vad tjänar då en prisbelönt manlig skådespelare idag?

Så mycket tjänar han

Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av får vi nu veta vad Mikael Persbrandt tjänade under 2022.

Annons

Om vi först ser till lönen hade Persbrandt en förvärvsinkomst på 1 033 400 kronor under året. Slår man ut det på tolv månader blir det en månadslön på dryga 86 000 kronor.

Utöver detta hade han även ett överskott av kapital på 128 597 kronor.

Persbrandt driver även bolaget Cambo productions AB tillsammans med sambon Sanna Lundell. I bolaget finns det tillgångar som beräknas uppgå till svindlande 27,1 miljoner kronor.

Vid det senaste bokslutet i juni 2022 redovisades en omsättning på strax över 10 miljoner kronor och en vinst på 4,2 miljoner kronor i bolaget.

Det går med andra ord ingen nöd på Mikael Persbrandt. Pengarna rullar in och det går bra nu.

Persbrandts planer på pensionen

För en man som gett Sverige både Gunvald Larsson och Carl Hamilton kan man tycka att Mikael Persbrandt har gjort sig förtjänt av att snart få trappa ner och vila lite. Han har trots allt hunnit fylla 60 år och ekonomin ser ju bra ut.

Annons

Persbrandt tänker annorlunda.

Han är nu aktuell med filmen "Hammarsköld" där han spelar Dag Hammarsköld, en roll som han själv beskrivit som "av en kaliber man sällan ser".

I en intervju med Nyheter24 berättar han om rollmöjligheterna som öppnar upp sig när man blir äldre.

— Yrkesmässigt är det ju faktiskt helt och hållet ett härligt jobb att bli äldre i. Jag tycker att jag har mer koll nu än någon gång förut och jag hoppas att rollerna kommer till mig, säger han.

En av drömrollerna som han längtar efter är Kung Lear som han hoppas få möjligheten att göra en vacker dag.

— Jag ser fram emot "kungarna". Det är mycket kvar att göra. Det är ett härligt jobb att åldras i. Det är helt och hållet ett erfarenhetsyrke. Har du levt har du lättare att gestalta och slipper fuska så mycket, säger han.

Vi ser fram emot att se vad du axlar härnäst Mikael!

Foto: TT

Annons