Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Samuel Frölers revansch – efter skilsmässan

05 jun, 2020, 18:00 
En skilsmässa är något av det tuffaste man kan gå igenom i livet, och Samuel Fröler hittade ett sätt att göra det bästa av situationen.
Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Samuel Fröler, 63, blev känd för alla när han slog igenom som den karismatiske läkaren Johan Steen i tv-serien “Skärgårdsdoktorn”. Men vad inte alla vet är att han bara några år efter seriens avslut fick gå igenom en tuff skilsmässa.

Vid tiden för skilsmässan hade Samuel Fröler tre barn med dåvarande hustrun Ann-Sofie. Han var 29 år och i början av karriären när de fick sin äldste son, Jakob, därefter följde ytterligare två barn, Amanda och August, i rask följd.


Karriären tog fart först några år efter första barnets födelse, med rollen som flygaren Gösta Nilsson i Lars Molins tv-succé Tre kärlekar fick han sitt genombrott. Några år efter det följde succén med “Skärgårdsdoktorn”. Men äktenskapet överlevde inte berömmelsen. I en intervju med Hemmets Journal några år efter uppbrottet berättar han att det är svårt att prata om.

– Som du vet är inga separationer roliga… Det är inget som jag vill prata om, sa han då till tidningen.

Två år på raken har Samuel Fröler varit med i På Spåret, lagkamraten är Ebba Hultkvist som spelade hans dotter Wilma i "Skärgårdsdoktorn".
Två år på raken har Samuel Fröler varit med i På Spåret, lagkamraten är Ebba Hultkvist som spelade hans dotter Wilma i “Skärgårdsdoktorn”.

Men allt skulle som tur är ta en lycklig vändning för Samuel Fröler. I en hotellbar fick han syn på Susanne, och gick fram till henne och presenterade sig. Det var en drag som skulle leda till en ny chans, med ett andra giftermål och ytterligare tre barn, Eira, Arvid och Malte. Att det var tolv års ålderskillnad mellan paret spelar ingen roll.

Annons

I en ny intervju berättar han om valet om att bli sexbarnspappa, som inte riktigt var ett val…

– Det är en fantastisk rikedom. Jag kommer själv från en stor familj och tänkte att jag skulle ha fem barn. Jag fick sex fantastiska barn! Inget av dem var egentligen planerat, vi har alltid tänkt: “Blir det så blir det.” Struktur är väl kanske inte min grej, sa han förra året till Hemmets Journal.

Samuel Fröler med frun Susanne och tre av sina sex barn!

Han verkar brås på sina föräldrar på den fronten! Fadern var präst och modern lärarinna, och även de hade många barn, hela fem stycken. Samuel själv berättar att han inte var planerad, utan blev till på en utdragssoffa på midsommarafton.

En annan positiv sak med att få barn på äldre dagar är att de håller en ung, tycker skådespelaren. Han har inga planer på att lägga ner skådespeleriet, utan vill spela roller som handlar om livet för 50-plussare.

– Man känner ju i kroppen att man inte blir yngre direkt. Men att bli pappa på äldre dar håller en ung. Man behåller nyfikenheten, barnasinnet, och för en skådespelare är ju de ingredienserna livsnödvändiga.

Foto: TT

Annons