Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanna Nielsen anklagas för svek: "Otroligt besviken på dig"

10 aug, 2021, 12:00 
Sanna Nielsen
Sanna Nielsen anklagas för svek efter en bild som väckt mycket uppmärksamhet.
Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Sanna Nielsen visade sig rejält sårbar efter senaste Allsång på Skansen. Hon upplevde att hon blev orättvisa behandlad på de sociala medierna – att hennes följare kom med ovälkomna kommentarer om att hon klär sig "opassande" och "är för mycket".

"Just nu gråter jag inte för min egen skull. Jag är ganska stark och vet vem jag är, vad jag vill och står för, men jag bär också på ett annat liv som jag så gärna vill ska få vara precis som just den vill vara, och när jag läser vissa kommentarer så inser jag ännu mer att det alltid kommer finnas motstånd till det, att få vara precis den man är och det är så synd", skrev Sanna i ett inlägg på Instagram.

Sanna Nielsen anklagas för svek

Sanna fick gott om stöd efter att ha talat öppet och ärligt om hur hon kände. Men i hennes senaste inlägg har hon också fått mothugg i kommentarsfältet. Maria Fredriksson, samhällsdebattör och ansvarig för det antirastiska Instagramkontot "Stulen Identitet", har uppmärksammat att många blev sårade av något som Sanna gjorde 2016.

Då la Sanna upp en bild på sig själv i en utstyrsel som hon bar i Oscarsrevyn.

Sanna Nielsen i en utklädnad som många tyckte var problematisk.

Flera människor menade att bilden anspelade på rasistiska nidbilder av östasiater – där ibland Maria.

Annons

"Jag blev så otroligt besviken på dig och även om jag tycker att det är vidrigt att du möter hat för ditt yttre hade jag önskat att du visat bättre omdöme och större empati den där gången. Visst har det gått några år, men varje gång jag ser dig - och det är ofta då du är en av våra mest folkkära artister - påminns jag om sveket", skriver Maria i en kommentar hos Sanna.

Har svarat på kritiken tidigare

Sanna har inte svarat på Marias kommentar, som fått flera gillamarkeringar.

Så här svarade hon på kritiken 2016, i ett blogginlägg.

”Numret handlar om precis det som folk reagerar på. Numret handlar om sådant man inte ska skämta om. Hela föreställningen handlar om en fördomsfri värld, där alla individuella delar tillsammans bildar något större och vackert. Där alla är välkomna”, skrev Sanna då.

Annons