Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sanna Nielsen bryter tystnaden om skilsmässan – har förändrat allt: ”Ledsen”

30 nov, 2022, 15:30 

Nu berättar Sanna Nielsen om tråkiga händelsen som påverkade familjens julfirande.

Annons
Sanna Nielsens beslut om sonen Gibson – i ”Allsången”Brand logo
Sanna Nielsens beslut om sonen Gibson – i ”Allsången”

I sju år vaggade Sanna Nielsen in publiken på Solliden med ”Stockholm i mitt hjärta”. Sen fick det vara nog och den folkkära artisten berättade att hon lämnar rollen som programledare för Allsång på Skansen.

Hon firade med en välförtjänt semester på Kreta, innan det var dags att återvända till Sverige och påbörja förberedelserna inför den populära julshowen Min Sanna Jul.

Så firar Sanna Nielsen jul

Julen är en högtid som betyder mycket för Sanna och mitt bland alla julshower ska hon hinna med att få lite julfrid med familjen. I år förväntas hon fira den med sambon Joakim Ramsell och sonen Gibson, 1.

– Nu när vi har ett barn är julkänslan bättre än någonsin. Jag ser julen mer från mina egna ögon då jag var liten. Jag vill så gärna att Gibson också ska få de här mysiga upplevelserna, säger Sanna Nielsen till Amelia.

Sanna Nielsen som julvärd i SVT
Sanna Nielsen agerade julvärd i SVT 2016.

Sanna Nielsen om barndomsjulen

Som liten brukade Sanna Nielsen drömma om julfirandet i Ryd. Drömmandet kunde pågå i veckor och hon såg fram emot att få träffa tomten, umgås med mormor och morfar och njuta av julmaten.

Annons

– Det handlade inte om presenter, även om vi fick mycket julklappar, utan om kärlek, trygghet och gemenskap. Som att jag kunde somna i morfars famn, helt utan bekymmer.

Sanna Nielsen om tuffa skilsmässan

Sanna Nielsen vet vikten av att hålla ihop under julfirandet. För tio år sedan var hon med om en händelse som gjorde att hela familjen påverkades, vilket blev extra påtagligt under högtiden.

– När mina föräldrar skilde sig för tio år sedan blev det förstås lite mer komplicerat och julen påverkades av denna nya familjesituation. Vem ska man vara hos och undvika så att den andra föräldern blir ledsen?

– Så kändes det då. Nu firar vi alla tillsammans igen, vilket är underbart. Jag känner mig lyckligt lottad över att vi fick så fina jular. Men bär ständigt med mig ett vemod över de som inte har det så bra. Sådant blir särskilt påtagligt under högtider, vilket gör mig ledsen.

Joakim Ramsell och Sanna Nielsen
Joakim Ramsell och Sanna Nielsen firar jul med sonen Gibson i år.

Foto: TT

Annons