Sanna Nielsens besked bara månader efter avhoppet: Återvänder till Allsången!

31 dec, 2022, 15:00 

Nu kommer stjärnan med ett riktigt glädjebesked!

Annons

Efter sju härliga år i sommarvärmen på Sollidenscenen i Allsång på Skansen meddelade Sanna Nielsen att hon lämnar över stafettpinnen till nästa sångfågel.

Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

Men redan nu – bara månader efter det tråkiga beskedet kommer det nya bud: Vi får se Sanna på Allsångsscenen igen!

Pernilla Wahlgrens nya jobb

Det var många spekulationer och möjliga kandidater som lyftes när det var frågan om vem som skulle ersätta Sanna som Allsångsledare. Lotten föll till slut på Pernilla Wahlgren – till mångas förvåning.

Recept.se Nyhetsbrev

Kanske är det på grund av hennes ständigt fullspäckade schema: Sverige-turnéer med sina föreställningar, Wahlgrens värld och ett eget hudmärke, som folk trodde att tiden inte skulle räcka till. Men visst gör den det – nu är sommaren bokad för Pernilla!

Annons

– Jag kan inte tänka mig en mer älskad artist än Pernilla Wahlgren, hon är ett fullblodsproffs och det perfekta valet för att ta över hedersuppdraget att leda programmet som blivit en given sommartradition för svenska folket, sa Anton Glanzelius, programbeställare på SVT, i ett pressmeddelande när beskedet om vem som axlar hedersuppdraget kom.

Pernilla Wahlgren med blommor i handen
Stockholm i Pernillas hjärta!

Sanna Nielsen tillbaka på Allsångsscenen

Men frånvaron blev kort, nästan i alla fall. I slutet av sommaren kunde vi på Sanna Nielsens Instagram se hur hon spelade in något på Sollidenscenen, och berättade att det var årets Allsångskrönika.

– Tillbaka på bästa scenen. Idag spelade vi in synkar till allsångskrönikan som ni får se framöver! skrev Sanna Nielsen då på Instagram.

Annons

Och när passar den bättre att sända om inte på självaste nyårsafton? Ikväll klockan 18:15 sänds den på SVT 1, och vi får följa med Sanna Nielsen tillbaka till platsen där allt började för sju år sedan. Redan nu har hyllningarna börjat svämma in av folk som kikar i förväg på SVT Play, och Sanna ser självklart till att dela och tacka.

"Sanna Nielsens sjunde och sista sommar som SVT:s Allsångsledare på Skansen. Vi följer med bakom scenen varvat med massor av härliga framträdanden från sommarens alla direktsändningar." Står det om programmet.

Sanna Nielsen på scen på Allsång på Skansen.
Tillbaka på scenen – för en stund i alla fall.

Så härligt att få sig en dos sommarglädje i mörkret – och snacka om efterlängtad comeback i rutan!

Foto: TT

Annons