Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanna Nielsens chockbesked precis före Allsång på Skansen-premiären

28 jun, 2022, 16:30 
AvIndra Nordemar

Den folkkära Allsång på Skansen–programledaren Sanna Nielsen har bestämt sig.

Annons
Sanna Nielsen om stora förändringen i ”Allsång på Skansen”Brand logo
Sanna Nielsen om stora förändringen i ”Allsång på Skansen”

I kväll är det säsongspremiär för Allsång på Skansen som hållit i gång ända sedan 1979. Programledarna har varit många genom åren, men de senaste sex har artisten Sanna Nielsen hållit i trådarna.

Men nu är en stor förändring på gång.

Ja, både fansen och SVT blev tagna på sängen när Sanna häromveckan plötsligt meddelade att hon hoppar av programledarrollen i många svenskars favorit-sommar-och musikprogram.

Sanna Nielsens avslöjande om Allsång på Skansen

Bara ett par få veckor innan beskedet som kom dagarna innan premiären lät det nämligen helt annorlunda.

– Jag kan tänka mig att hålla på länge. Just nu finns ingen bortre gräns, sa Sanna då till Expressen.

Även till Svensk Dam berättade hon nyligen att det inte fanns några planer på att sluta.

Annons

– Jag brukar säga att jag tar det lite säsong för säsong och få känna efter också med tiden, så där. Och sen så får man se vad det blir, just nu är jag här och jag tycker det är fantastik roligt. Jag skulle kunna stå på den här scenen för alltid, men det är klart att jag vet att det kommer andra tider sen också, men vi får se, än så länge är jag här.

Den tiden föll alltså in snabbare än vad någon hade trott.

Varför? I nuläget finns det faktiskt inget svar på den frågan. Sanna har inte yttrat sig om den egentliga anledningen till det kommande avhoppet.

Allsång-programledarens ord om framtiden efter avhoppet

På hennes Instagram har hon endast meddelat att "det är dags för andra drömmar".

Kanske är det familjetid som lockar nu när Sanna blivit mamma för första gången. Sanna fick i fjol sonen Gibson med sin kärlek Joakim Ramsell, som också spelar i Sannas band.

Gibson blir ett år i höst och det är ju inte helt orimligt att familjen helt enkelt vill ha tid för annat under sommarmånaderna.

Annons

– Om jag ska vara ledig på somrarna... Då passar jag nog på att resa tror jag. Jag kanske åker ner till Skåne till min familj och hänger lite mer med dem eller reser till Grekland, berättar Sanna för Svensk Dam.

– Sånt som man kanske inte har kunnat göra.

Nu får fansen alltså beundra Sanna på Sollidenscenen en sista sommar – och det verkar som att det kommer bli ett känslosamt avslut när det väl är dags den 16 augusti.

– Jag vet att jag än en gång kommer att ha världens roligaste sommar och att jag kommer att stå där efter det sista programmet och tänka: "Vad har jag gjort?".

Foto: TT, Instagram

Annons