Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanna Nielsens förändring i relationen med Joakim – beslutet för sonen Gibson

27 maj, 2023, 21:08 
AvLinus Brännström

Sanna Nielsen har en annorlunda sommar framför sig – den första på sju år utan Allsång på Skansen.
Nu berättar hon för Svensk Damtidning om saknaden efter Sollidenscenen, mammalivet och drömmen om Eurovision efter Loreens seger.
Samtidigt ger Stjärnorna på slottet-aktuella artisten sin dom om efterträdaren Pernilla Wahlgren.

Annons

Redan innan det var dags för den första allsångskvällen på Skansen förra året berättade Sanna Nielsen att sommaren 2022 skulle bli hennes sista som allsångsledare.

Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim RamsellBrand logo
Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim Ramsell

Men även fast hon hade hela sommaren på sig att ta farväl av Sollidenscenen blev det känslosamt när hon väl gjorde sitt sista avsnitt den 16 augusti.

– Det var ingen ånger men det var vemodigt. Jag sa ju hej då till något som jag verkligen älskade att göra. Men jag är också glad att jag sa hej då medan jag fortfarande älskade att vara allsångsledare, säger Sanna Nielsen till Svensk Damtidning.

Sanna Nielsen har en annorlunda sommar framför sig.

Hon berättar att beslutet att lämna Allsång på Skansen var något som långsamt växte fram. Hon beskriver det som en inre dialog.

Annons

– Det var ett lätt beslut när jag väl öppnade den dörren. Jag tittade på min lista med artister som jag ville sjunga med i programmet och det kändes om att jag hade gjort allt. Jag hade uppfyllt alla drömmar som jag hade och började fundera på om det var dags att tänka på refrängen. Och när jag väl tog upp det med mig själv så tillät jag mig att börja drömma om andra saker, säger Sanna Nielsen.

”Jag vet att jag kommer sakna det”

Samtidigt bävar hon inför årets premiär av Allsång på Skansen – den första på sju år som hon inte leder.

– Jag vet att jag kommer att sakna det när det väl sätter igång. Det var ju något som jag verkligen älskade att göra. Det var inte så att jag vantrivdes, det var bara att jag ville gå vidare, säger hon.

Sanna Nielsen tog farväl av Allsång på Skansen efter sju somrar.

Inför förra årets Allsång på Skansen hade Sanna Nielsen också blivit mamma för första gången. I slutet av 2021 fick hon och kärleken Joakim Ramsell sonen Gibson tillsammans.

Annons

När hon nu får en mindre inrutad sommar ser hon fram emot att tillbringa mer tid med familjen.

– Jag har ju haft med mig min lille son på alla äventyr. Både jag och hans pappa är musiker så han får hänga på. Det finaste vi kan ge honom är han får se att vi tycker så mycket om det vi gör. Han har skitkul bakom scenen och var ju med förra sommaren på Allsången, säger Sanna Nielsen.

– Men det som känns skönt nu är att jag inte behöver repa om dagarna. Då kan vi hitta på lite andra saker. Det är klart att nu när man har lite mer ledig tid kan vi planera in en semester i Skåne, till exempel. Det kommer att bli fantastiskt, att få träffa familjen lite mer.

Sanna Nielsens sommarplan för sin familj

Men det blir också jobb i sommar. Nyligen kom nyheten att Sanna Nielsen medverkar i den kommande säsongen av SVT:s Stjärnorna på slottet – programmet sänds i vinter men spelas in på Bäckaskogs slott i sommar.

Sanna Nielsen och Joakim Ramsell har sonen Gibson tillsammans.

För första gången på sju år har Sanna Nielsen också möjlighet att åka på en regelrätt sommarturné och det är en chans som hon inte vill missa – det blir en rad spelningar i Sverige, Norge och Finland i juli och augusti.

Annons

– Det vill ha en härlig kväll med publiken. Jag vill ge publiken mina favoriter av det jag själv har spelat in men också av andra artister som jag inspirerats av, det kan vara allt från Lady Gaga till Adele. Sedan tror jag också att det blir lite allsång, jag kan inte släppa det helt och hållet. Det är en del av mig nu, säger hon.

Joakim Ramsell spelar som vanligt med i bandet så hela familjen åker med på turnén.

– Det är toppen, att vi får vara tillsammans allihop, säger Sanna Nielsen.

Vad har du för planer i höst då?

– Jag har en massa drömmar och planer in the making. Men framför allt ska jag vara hemma och vara mamma och fortsätta vara kreativ, skriva musik och hitta på nya saker.

När Allsång på Skansen börjar i sommar kommer det att bli med Pernilla Wahlgren som ny programledare.

Annons

– Jag vet att det kommer att bli succé. Pernilla har liksom allt, det är både värme, glädje och humor. Allt som jag tycker att en allsångsledare ska ha. Hon kommer att briljera, säger Sanna Nielsen.

Har du pratat med henne om jobbet?

– Nä, vi har inte pratat men vi har instagrammat lite. Men hon ska absolut få ett lycka till-sms innan det är dags för premiär. Däremot tror jag inte att hon behöver några tips eller råd. Det är bara att hon gör det på sitt sätt så kommer det att bli bra.

Sanna Nielsen och Robin Paulsson ledde Melodifestivalen 2015. Nu hoppas Sanna också på en chans att få leda Eurovision Song Contest.

Sanna Nielsen vill tillbaka till Eurovision

För många är Sanna Nielsen intimt förknippad med Melodifestivalen. Hon var inte ens 17 år fyllda när hon ställde upp i tävlingen för första gången och hon kom att medverka sju gånger innan hon till slut vann 2014 med Undo. Bidraget slutade sedermera trea i Eurovision – och sedan dess har Sanna Nielsen inte återvänt till tävlingen.

Annons

– Jag tänkte på det nyligen, att det var nio år sedan jag var med i Melodifestivalen. Det är inte klokt! Jag brukar ju vara med vartannat år! Man ska aldrig säga aldrig men just nu är jag nöjd, jag gillar min historia där. Det är ett fint kapitel, att jag var med sju gånger och till slut vann jag.

Efter Loreens seger i Eurovision Song Contest är dock Sanna Nielsen intresserad av en sorts comeback i tävlingen – hon berättar att hon gärna skulle vilja leda Eurovision i Sverige nästa år.

– Det hade varit fantastiskt, det är ju en sådan där dröm som man har. Det går jag och drömmer om nu, så får vi se vad som händer, säger Sanna Nielsen.

Foto: TT

Annons