Sanna Nielsens hemlighetsmakeri med blyga kärleken Joakim Ramsell

Sanna Nielsen och kärleken Joakim Ramsell

Joakim Ramsell har funnits där för Sanna Nielsen. Såväl bakom henne på scenen som när hon har lett "Allsång på Skansen" och kommit trea i Eurovision song contest.

De har varit tillsammans i 13 år – men ändå finns där kärlekshemligheter. Sanna Nielsen och Joakim Ramsell är på en och samma gång både Sveriges offentligaste och skyggaste par.
– Det finns alltid nya grejer att lära känna hos varandra, har sångerskan och programledaren för "Allsång på Skansen" berättat i "Malou efter tio".
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

De träffade varandra på scenen.

Var annars?

Joakim Ramsell, 48, började spela i Sanna Nielsens, 36, band. Och på den vägen är det. Först umgicks de som vänner, sedan övergick relationen till någonting mer.

– Jag tror att det var väldigt bra att vi lärde känna varandra som yrkesmänniskor först. Vi har alltid haft högt i tak och vågar trampa varandra ordentligt på tårna när det behövs. Att vara rak och ärlig är viktigt för oss båda, i såväl förhållandet som när vi jobbar ihop, har Sanna Nielsen berättat för Allas.

Sannia Nielsen och kärleken Joakim Ramsell

Sanna Nielsen och sambon Joakim Ramsell träffades på scenen – var annars?

Så träffades Sanna Nielsen och Joakim Ramsell

Till Hälsoliv har sångerskan och programledaren för "Allsång på Skansen" sagt:

– Vi lärde känna varandra på scenen innan vi blev ett par. De två turnéerna vi gjorde ihop - när det bara var jag och hans gitarr - är nog de roligaste jag gjort. Men när vi jobbar ihop är vi inte så mycket ett par - det är först när vi tagit sista tonen och packat ihop alltihop som vi går ut, tar ett glas vin, äter middag och har det romantiskt.

Under lång tid var paret sambor i en tvåa på 57 kvadratmeter i Årsta i Stockholmstrakten. Men ifjol slog paret till och köpte en sexrumsvilla med lummig tomt på över 1000 kvadratmeter.

I de pittoreska familjekvarteren i Tyresö har Sanna Nielsen och Joakim Ramsell rejäljt med svängrum. Huset är 177 kvadratmeter och har ett rejält trädäck för mysiga grillkvällar.

Men smakar det så kostar det. Enligt fastighetsregistret kostade villan 7 700 000 kronor.

– Det är jättemysigt och härligt. Man får se vad som kommer upp i trädgården och man lär sig hela tiden hur ett hus ska må. Och vad man gör och inte bör göra, har Sanna Nielsen berättat för Aftonbladet.

– Jag tror inte att jag har varit så medveten om hur det är att ha ett hus. Men det är jag nu.

Sanna Nielsen och Joakim Ramsell på Polarprisgalan

Sanna Nielsen och Joakim Ramsell har varit tillsammans i 13 år. Han är lite av den hemlighetsfulla typen.

Sanna Nielsen upptäcker nya sidor hos Joakim Ramsell

Fortfarande, efter snart ett och ett halvt decennium tillsammans, upptäcker sångerskan nya sidor hos sin sambo.

– Det är så fantastiskt för efter tolv år med ”Jocke”, jag tycker att jag känner honom ganska bra och han känner mig väldigt bra, men det finns fortfarande saker som jag blir så här inför: ”Jaha, är du så?”. Och det tycker jag är så skönt, det finns alltid nya grejer att lära känna hos varandra, sa Sanna Nielsen ifjol i "Malou efter tio".

Enligt sångerskan finns det en nyckel till ett långt och lyckat förhållande:

– Framförallt en ömsesidig respekt för varandra. Även om vi lever ett liv tillsammans och vi har vår lilla familj, så är vi också två egna individer. Båda två förändras och utvecklas på vägen, och vi måste låta varandra göra det också, fortsatte hon hos "Malou efter tio".

Men givetvis finns det trots detta utmaningar längs vägen även i Sanna Nielsens och Joakim Ramsells kärlekssaga. En är till exempel att deras jobb ibland gör att de tvingas leva åtskilda. Innan coronapandemin slog till spelade hon "Funny girl" i Malmö.

Sanna Nielsens svar på frågan om ett bröllop med Joakim Ramsell

Sanna Nielsen berättar om hur hon och Joakim Ramsell ser på eventuella barnplaner.

Sanna om när hon och Joakim ska gifta sig och skaffa barn

– Vi är så vana eftersom vi båda jobbar på två olika håll, så har vi haft det sedan dag ett, och det har fungerat jättebra. Han åker ju ner hit för att han tycker det är kul också, att supporta, har Sanna Nielsen berättat för Expressen.

En återkommande fråga hon tvingats lära sig hantera genom åren är: När ska ni gifta er och skaffa barn?

– Ha, där kom den! Varför har ni inte skaffat barn, säger folk. Vadå, tänker jag - man får väl barn? Jag är väldigt ödmjuk inför tanken att det kanske inte går. Ingen vet något om mitt liv, men jag har många människor i min närhet som kanske inte kunnat få barn, inte vill ha barn, eller som det är för sent för. Så det kommer förhoppningsvis när det kommer - det går aldrig att planera rätt, sa Sanna Nielsen under en intervju med Hälsoliv.

Samtidigt som sångerskan då och då öppenhjärtigt delar med sig av sitt och Joakim Ramsells liv har de ändå valt att hålla en relativt låg profil utåt. Gitarristen figurerar inte ofta i vare sig press, radio och tv med citat kring relationen och på sambons sociala medier är det sparsmakat med bilder på honom. Han framstår som en relativt blyg viol.

Sanna Nielsen Joakim Ramsell

Joakim Ramsell stöttade givetvis när Sanna Nielsen drabbades av ett virus på balansnerven och stor dramatik uppstod.

Sanna Nielsen kollapsade – drabbades av virus på balansnerven

Trots detta. Det är inget snack om att Sanna Nielsen och Joakim Ramsell finns där för varandra i såväl vått som torrt. Han stöttade givetvis när hon drabbades av ett virus på balansnerven och stor dramatik uppstod.

– Plötsligt dök huvudet ner i bordet och jag föll i golvet. Jag trodde först att jag fått en stroke eller en hjärntumör. Hamnade på akuten och kände mig som en bebis, som måste försöka lära sig gå. Det tog fyra, fem veckor innan jag kunde giga igen, har Sanna Nielsen berättat för Amelia.

Hon repade sig tack och lov från sjukdomen och hyllade sin kärlek i livet:

– Förutom att vi har så otroligt kul ihop, är Jocke en man som kan säga ifrån och ta initiativet, när jag själv velar. Det är min stora svaghet: att jag gärna ältar saker och stressar upp mig. I mitt jobb tar jag massor med beslut, men hemma vill jag hellre att någon annan bestämmer.

Sanna Nielsen Joakim Ramsell år 2014

Sanna Nielsen sparade inte på skumpan när hon och Joakim Ramsell firade hennes seger i Melodifestivalen 2014.

Sanna Nielsen leder Allsång på Skansen 2021

Sanna Nielsen slog igenom som elvaåring med låten "Till en fågel" som blev en stor succé på Svensktoppen. Sångerskan har lett svenska Melodifestivalen och själv deltagit i tävlingen sju gånger. 2014 vann hon med "Undo" och slutade sedan trea vid Eurovision song contest i Köpenhamn.

Förutom det redan nämnda har sångerskan även gjort en rad julturnéer, satt upp egen krogshow och spelat huvudrollerna i "Doktor Zjivago" och "Funny girl". Sommaren 2021 kommer hon att för femte gången vara programledare för "Allsång på Skansen".

Foto: TT