Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sanna Nielsens sorg efter att ha tappat allt: "Absolut värsta jag varit med om"

26 jan, 2024, 19:30 
Sanna Nielsen

Sanna Nielson har befunnit sig på sin karriärs absoluta lågpunkt – nu berättar hon allt.

Annons

Sanna Nielsen sitter på en av Sveriges mest uppskattade sångröster. Det var därför hon fick förtroendet att leda Allsång på Skansen i hela sju säsonger.

Men Sannas liv rymmer inte bara framgångar. Långtifrån.

I en intervju med Hemmets journal berättar Sanna om sitt professionella livs absoluta lågpunkt. Den kom när hon körde showen Mitt Sanna jag på Hamburger Börs.

Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim RamsellBrand logo
Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim Ramsell

Sanna Nielsen i en total katastrof

Plötsligt gav hennes röst vika – och skammen var ett faktum.

Annons

– Det är det absolut värsta jag varit med om. Jag tappade rösten redan under andra låten – inför en fullsatt salong. Jag minns att jag fick gå av scenen och där satt jag halvnaken i bh och strumpbyxor och bara grät i min ljudteknikers armar. Min röst hade gått i väggen och jag kände att det inte fanns en chans för mig att fortsätta min show. Det kändes som taggtråd i halsen när jag försökte sjunga, berättar Sanna i intervjun.

Sanna Nielsen
Stackars, stackars Sanna!

Läkaren som Sanna besökte berättade att en polyp spruckit i stjärnans hals. En polyp är en utbuktning i kroppens slemhinnor.

Annons

– Min enda chans att bli bra var fyra veckors ordinerad tystnad. Läkaren betonade vikten av att vara helt tyst. Detta var såklart ett fruktansvärt besked för mig att få just under pågående show. Jag fick också veta att sådant här kan hända vem som helst. Jag hade ju gått till en sångpedagog, tagit hand om min röst och gjort allt rätt, men det var bara att ställa in. Vi började med att ställa in de tre första veckorna, säger Sanna.

Sanna Nielsen: "Många blev arbetslösa"

Tiden som följde blev också tuff.

– Vissa dagar kändes såklart deppiga eftersom många blev arbetslösa på grund av min åkomma. Samtidigt tänkte jag på min publik. Men under den där tysta perioden kände jag också att jag skulle vara starkare än någonsin när jag väl var tillbaka, säger Sanna.

Annons