Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen bakom avhoppet – därför lämnar TV4-stjärnan Postkodmiljonären egentligen

03 jun, 2023, 12:00 

För Svensk Damtidning berättar Putte Nelsson om beslutet att lämna Postkodmiljonären.

Annons

I närmare 20 år har Rickard Sjöberg varit programledare för Postkodmiljonären. För många är det han, som med sina kluriga frågor och minnesvärda ögonblick, man förknippar med programmet.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Men det finns även andra som fått en särskild plats hos tv-tittarna. En av dem är Putte Nelsson, som varit en del av programmet sedan 2012, och som rest land och rike runt för att dela ut vinster.

Nu är det ett avslutat kapitel. Efter elva år har Putte Nelsson bestämt sig för att testa vingarna på annat håll och lämnar därmed det program som han själv fått en väldigt speciell relation till.

Putte Nelsson
Putte Nelsson lämnar Postkodmiljonären efter 11 år.

Putte: Därför lämnar jag Postkodmiljonären

För Svensk Damtidning berättar Putte, som sedan tidigare är en känd pianist och körledare, nu om beslutet att lämna TV4 för att i stället axla nya utmaningar i livet.

Annons

”Jag är stolt ambassadör av Postkodlotteriet och har trivts jättebra på alla sätt. Det är världens bästa jobb och det är nog därför som jag stannat så länge”, skriver han i ett sms och fortsätter:

”Nu valde jag att lämna för att ha energi att jobba vidare med mina körer i Stockholm, Linköping och Uppsala, de körresor jag arrangerar samt en hel del annat jag jobbat med vid sidan av jobbet som vinstutdelare på Postkodlotteriet”.

Kollegornas farväl

För såväl tittare och kollegor som Rickard Sjöberg, Sandra Dahlberg och Christian ”Kicken” Lundqvist är det så klart väldigt tråkigt. I dagarna anordnade man en avtackningsmiddag för att tacka av Putte.

Annons

”Jag lämnar med en god känsla men samtidigt vemodigt att hoppa av efter så lång tid och lämna så många fina kollegor och vänner”, skriver Putte i ett inlägg på Instagram.

Foto: TT/Instagram

Annons