Sanningen bakom bråket i Så mycket bättre – tittarna blev lurade

Så mycket bättre

Karl Melander/TT

Så mycket bättre-bråket lurade många – men sanningen såg annorlunda ut.

Slå på ljud

Så mycket bättre är oftast ren mysunderhållning. Folkkära artister som möts på pensionat Grå Gåsen för att umgås, dela gamla minnen och lyssna på varandras tolkningar.

Men ibland kan diskussionerna gå bort från myspyset till att bli mer hetsiga. Och om inte det sker självmant, så kan TV4 ibland hjälpa till i klippningen.

Sanningen bakom bråket i Så mycket bättre

Så mycket bättre

Så mycket bättre-bordet har sett sin beskärda del klassiska diskussioner.

Karl Melander/TT

Så skedde när Andreas Kleerup och Lisa Nilsson "rök ihop" om en tolkning som Lisa gjorde av Andreas låt. Lisa hade ändrat i texten, vilket ledde till en diskussion vid matbordet.

LISA: – Det är ju en tolkning. Den är öppen och fri.

ANDREAS: – Men det är ju en stor skillnad.

Det var dock inget bråk att tala om, vilket programmets trailer antydde. Jenny Berggren deltog i samma säsong och fick förklara.

– Det är väl att de hade olika tolkningar av låten och i bland när man kollar på låttexter och hemsidor hittar man fel text. Men det tyckte Lisa var bra i sådana fall, och då ville hon ha det. Då blev det avklarat, säger Jenny i en intervju med Expressen.

– Men det var skitfint klippt av TV4 för det såg ut som att det var världens bråk, men när man satt på plats där var det ingenting.

– Det var ingenting alls. De klippte så att man skulle tänka "oj", men så var det ju inte. Ett snyggt klipp. Men det som var på tv var det som hände.

"Försöker skapa lite dramatik"

Martin Nygren, exekutiv producent för "Så mycket bättre", tycker dock att det tillhör spelets regler att man får spetsa till spänningen i efterhand.

– Det är klart att man försöker skapa en spänning och dramatik i trailern till det materialet man har, och det tvekar inte vi på att göra. Man plockar lite russin i kakan och försöker skapa lite dramatik i en trailer. Vi har inga problem med det, har han sagt.