Sanningen bakom Carolas kollaps under tv-inspelningen: "Det gick liksom inte"

19 jul, 2021, 18:00 
https://image.svenskdam.se/13226647_10153503175236691_5185609901459437238_n.jpg.jpg?imageId=6152543&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Ellen Myrgård Lindén
Carola berättar om kollapsen i Let's Dance 2021

Dagen före Victoriadagen showade Carola Häggkvist loss för hela kungafamiljen på Solliden men tidigare i år tvingades hon avbryta sin medverkan i Let's Dance på grund av utmattning. Nu berättar schlagerdrottningen vad som hände – egentligen.

Annons
Estelle får feeling – börjar dansa till ”Hey Mickey”!
Estelle får feeling – börjar dansa till ”Hey Mickey”!

2021 har hittills varit ett omtumlande år för Carola. I början av april sopade hon banan med de övriga deltagarna i Let's Dance men några veckor in i tävlingen sa det plötsligt stopp. Kroppen orkade inte fortsätta i det höga tempo, som schlagerstjärnan hade satt upp för sig själv. Och på läkares inrådan hoppade hon av tävlingen och skildes från danspartnern Tobias Karlsson.

Carolas succé när kronprinsessan Victoria firade 44 år på Solliden

Recept.se Nyhetsbrev

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Let's Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”, skrev Carola på Instagram i samband med avhoppet.

Nu berättar Carola om kollapsen i Let's Dance 2021

Sedan dess har Carola varit på semester i Kroatien, där hon fick tid för just avkoppling, och sedan har hon även spelat in Stjärnorna på slottet. Dagen före kronprinsessan Victorias 44-årsdag gjorde hond dessutom efterlängtad comeback på scenen med en konsert vid Kaffetorpet, på Sollidens ägor. Initiativet, där olika svenska artister underhåller Öland under namnet "Solliden session" kommer från kungen själv och hela kungafamiljen jublade åt uppträdandet. Men trots att Carola strålade som en sol i sin tuggummi-rosa klänning, där på scenen, så känner hon sig inte helt återställd efter kollapsen under inspelningarna av Let's Dance.

Carola uppträdde för kronprinsessan Victoria på Solliden 2021

I en ny intervju med Aftonbladet berättar hon att utmaningen under Let's Dance kan ha berott på ett tidigare insjuknade i covid-19.

Annons

– Jag tror att jag har haft nån slags postcovidsymtom. Jag tror att det var vad kroppen reagerade på i och med det som hände i Let’s dance. Jag är inte van vid att hela mitt system bara lägger ner, jag brukar kunna fokusera och preppa. Jag har mina sätt som gör mig stark, men det gick liksom inte i våras, säger hon i intervjun.

Foto: TT

Annons