Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen bakom Carolas tårar – helt ovetandes om SVT:s beslut i direktsändning

25 feb, 2023, 22:00 

Carola gjorde comeback i Melodifestivalen – och kunde inte hålla tillbaka känslorna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

För 40 år sedan stod en 16 år gammal Carola och framförde låten Främling i Melodifestivalen 1983. Ingen kunde då veta vilken storslagen karriär schlagerdrottningen skulle få.

Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

När det var dags för sista deltävlingen i Melodifestivalen 2023 stod hon återigen på Melloscenen. Den här gången var det hon som levererade mellanakten med ett potpurri av sina tre vinnarlåtar.

– Det blir en fin dynamit med just de tre låtarna. ”Evighet” blir en modern, uppdaterad snygg poplåt. Sedan går vi in i ”Stormvind” som vi gör med piano och lite gospelkänsla. Man får landa lite med publiken. Den är riktigt snygg. Men såklart måste jag ta upp tempot och göra den i originalversion också, sa Carola till TT inför sändningen.

Annons
Carola Häggkvist bjöd på show i Melodifestivalen 2023
Carola Häggkvist bjöd på show i Melodifestivalen 2023.

Carolas tårar i Melodifestivalen

Och det blev mycket riktigt ett lyckat framträdande. Publiken sjöng med och applåderade frenetiskt. När Carola var klar med sin medley var det med tårar i ögonen som hon utbrast:

– Nu blev jag ju jätterörd. Underbart. Fantastiskt. Jag hade inte kunnat tänka mig en bättre start på en musikkarriär än att få vara med i Melodifestivalen för 40 år sedan.

Carola Häggkvist rörd till tårar
Carola hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
Annons

Helt ovetandes om SVT:s beslut

När Carola vann Melodifestivalen som 16-åring var det sångerskan Bibi Johns som var programledare. Kvällen till öra dök hon upp med en fin och varm videohälsning, vilket kom som en chock för Carola

– Hej, ni kanske inte vet vem jag är, men det var jag som stod här på scen för 40 år sedan när du, Carola, vann med låten Främling. Jag kommer ihåg att jag då helt spontant sa: ”Hoppas du kommer bli en förebild för alla ungdomar”. Och nu, efter 40 år, kan man verkligen konstatera att det blev så, sa Bibi Johns och fortsatte:

– Jag tycker du är en mycket fin sångerska och lycka till i fortsättningen.

Bibi Johns och Carola Häggkvist i Melodifestivalen 2023
Sångerskan Bibi Johns, som var programledare i Melodifestivalen 1983, hade skickat in en privat videohälsning till Carola.

Foto: TT/SVT

Annons