Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Sanningen om Dominika och Anders äktenskapsförord - det här bestämde de

01 jul, 2022, 05:00 

Oj okej. Verkar som att överenskommelsen var ganska tydlig...

Annons
Dominika Peczynski försvarar Anders Borg efter skandalen: ”Har inte hänt”Brand logo
Dominika Peczynski försvarar Anders Borg efter skandalen: ”Har inte hänt”

Det har varit en minst sagt intensiv vecka för entreprenör tillika artist Dominika Peczynski och tidigare finansminister Anders Borg. Nu har det gått flera vändor i det omdiskuterade parets skilsmässa. I förra veckan så chockades media när Dominika Peczynski meddelade att det gifta parets äktenskap snart når sitt slut.

”Anders Borg och jag har gemensamt i dag ansökt om skilsmässa. Eftersom vi inte har hemmaboende barn tillsammans så träder äktenskapsskillnad i kraft utan betänketid. Inga kommentarer. Slut på meddelandet" skriver hon på Facebook.

Dominika fick sin vilja igenom när hon övertalade Anders agera i det ansträngda läget.

– Han gav mig ingen uppmärksamhet, jag blev sur och övertalade Anders att skilja sig, sa hon då till Stoppa pressarna.

Det senaste om skilsmässa är att det har uppkommit uppgifter om vad som står i parets äktenskapsförord från 2018. Det här har Expressen grävt fram.

Annons

Delar inte på något

Om man tittar till äktenskapsförordet kan man se att det före detta gifta paret inte delat på några saker. När det gäller lyxvåningen på Östermalm äger de 50% vardera. De lägger till - "vi vardera själva står för samtliga våra respektive skulder”.

”All den egendom som var och en av oss förvärvat före äktenskapet eller därefter förvärvar, liksom avkastning av sådan egendom, skall vara förvärvarens enskilda egendom, som den andre således inte skall ha någon giftorätt i.” står det i äktenskapsförordet.

De har alltså inte haft rätt till varandras saker under- eller efter- äktenskapet.

Läget just nu ser ut som så att paret är tillsammans men inte gifta. Då de inte har hemmaboende barn tillsammans så krävdes det ingen betänketid och skilsmässobeslutet kunde därför gå igenom kvickt. Tingsrätten låter meddela till Expressen att äktenskapsskillnaden vinner laga kraft först den 14 Juli i år. Det finns därmed ännu tid att tänka om och fortsätta äktenskapet om det så önskas!

Antagligen är det inte den sista delen av följetongen kring denna kärlekssaga. Låt oss se vad som händer näst!

Foto: TT

Annons