Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen bakom Gunde Svans annorlunda namnval till sonen

22 jan, 2021, 20:00 
Gunde svan ferry svan carina bergfeldt
När Gunde Svan skulle komma på namn till sin son föll det på det ovanliga namnet Ferry – det här är förklaringen.
Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Carina Bergfeldts talkshow har bara sänts två gånger men är redan ett av SVT:s mest populära program i tablån. I andra avsnittet som sändes under fredagkvällen var skidlegendaren Gunde Svan gäst, och med sin hade han sin son Ferry Svan.

Ferry håller på med den lite ovanliga sporten timbersport, där man tävlar i skogshuggning med bland annat yxa. Det var när Gunde Svan skulle hjälpa till att laga en yxa som olyckan var framme.

– Jag skulle hjälpa honom att rädda en träningsyxa som han hade förstört. Den skulle jag få ge mig på. Jag höll på med hela min själ, jag höll på en timme på ena sidan och en timme på andra sidan. Jag var så noggrann. Och rätt som det var så tappade jag yxan. Det slutade på akuten och sy benet, säger Gunde Svan till Carina Bergfeldt i programmet.

ferry svan gunde svan
Ferry Svan har satsat på en karriär inom den något okända idrotten timbersport.

Gunde Svans ovanliga namnval till sonen

Något som har väckt uppmärksamhet är sonen Ferrys något ovanliga namn. Han har själv pratat om vad som låg bakom sina föräldrars val i en intervju med Expressen, och det är inte det efter skidskytten, som många tror.

– De flesta brukar fråga om jag är släkt med Björn Ferry eller om jag skojat till det lite så där. Men det är ju ganska många ovanliga namn i dag eftersom vi är lite blandad befolkning, så jag får inte höra lika mycket nu som när jag var liten.

Men att han är döpt efter en person vid namn Ferry är de ingen tvekan om.

– Pappas vallare och serviceman från Österrike kallades för Ferry, han fick det smeknamnet av dem.

Annons