Sanningen bakom Sveriges mästerkock VIP - intensiva inspelningarna

13 apr, 2023, 14:04 
AvFelicia Plåt
Lars "Lasseman" Larssonm
Lars "Lasseman" Larsson är med i årets säsong av Sveriges Mästerkock VIP.

Lars "Lasseman" Larsson berättar om de intensiva inspelningarna på Sveriges Mästerkock VIP.

Annons

Under onsdagkvällen hade programmet Sveriges Mästerkock VIP premiär. Det är den tredje säsongen där vi får se flera folkkära svenska kändisar tävla i konsten att laga mat.

Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”
Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”

I år teamar stjärnkockarna Marcus Samuelsson, Mischa Billing och Tom Sjöstedt ihop för att bedöma kändisarna och förhoppningsvis bli golvade med nya kulinariska upplevelser. I programmet kommer de smaka av mat från bland annat Ann Wilson, Filip Dikmen och Carin Da Silva.

Nerverna på spänn

Någon som också kommer visa upp sina kock-kunskaper är Lars ”Lasseman” Larsson från Arvingarna.

Tom Sjöstedt, Mischa Billing och Marcus Samuelsson
Tom Sjöstedt, Mischa Billing och Marcus Samuelsson är årets jury i Sveriges mästerkock VIP.

– När jag hade tackat ja till medverkan kände jag väl att jag inte visste riktigt vad jag gett mig in på, lite nervöst måste jag erkänna, säger Lasseman till Nöjeslivet.

Annons

Han fortsätter att berätta att nerverna lugnade sig efter att han träffade de andra deltagarna.

– När inspelningarna väl startade och jag fick träffa resten av deltagarna dock var det bara kul, berättar han.

Lars avslöjar även att deltagarna har fortsatt hålla kontakten efter programmet via en sms-tråd.

Intensiva inspelningar

I programmet ska kändisarna laga mat på en speciell tid och det kan lätt bli stressigt. Lars var beredd på tidspressen eftersom han själv brukar följa programmet men han berättar att det var stressigare än vad han hade trott och inspelningarna var riktigt intensiva.

– Jag följer ju detta programmet även annars och missar inte ett program. Jag tycker det är ett kul format. Sen visste jag att det skulle bli jävligt stressigt, men kände att jag ville prova det här. Det var värre och mer stressigt än jag trodde, säger han och fortsätter:

– Det var intensivt, men så roligt och även om det var att verkligen kliva ur min comfort zone ångrar jag mig inte en sekund! Roligaste jag gjort på länge!

Annons

Tv-magi?

Samtidigt kan man inte alltid veta om allt man ser på tv är på riktigt, då produktioner ofta jobbar med så kallad "tv-magi". Men Lars bekräftar att i denna produktionen förekom inget fusk.

– Nej, nej. När klockan startar så har man den tiden på sig. Allt som kan gå fel på vägen får du ta, säger han till Nöjeslivet.

Annons