Sanningen – därför saknas Leif Mannerström I Sveriges Mästerkock 2021

leif mannerström sveriges mästerkock

En av Sveriges mest framgångsrika och välkända kockar sätter ner foten!

När Sveriges Mästerkock nu rullar ut sin fjärde säsong är det utan kändiskocken Leif Mannerström, som med sitt barska sätt har både skrämt och inspirerat de tävlande hemmakockarna i programmet.

Han hoppade av programmet efter den föregående säsongen, och den tid han fick spendera på inspelningar är han ni fri att göra vad han vill med, säger han till Expressen.

– Inspelningarna tog väldigt mycket tid, fyra dagar i veckan i Stockholm i stort sett hela höstarna. Den tiden kan jag lägga på annat nu. Men det är klart att det finns stunder jag kan sakna det, det är ett bra program och det kommer det att vara också utan mig. Tom (Sjöstedt, Mannerströms ersättare i juryn) är en jäkla duktig kock och dessutom en kanonkille, säger han till tidningen.

Leif Mannerström: ”Har hemska gråtattacker emellanåt”

Mästerkocken, som i år fyller 81, har alltid satsat allt på sin karriär, från jobbet på kvartershaket på Söder i slutet på 50-talet, till en Michelinstjärna med restaurangen Sjömagasinet 1999 och slutligen även blivit ett välkänt ansikte i alla de svenska stugorna genom sin tv-karriär.

Men förra året var tufft. Leif var en av de allra första som drabbades av covid-19 i Sverige, en tuff sjukdom för alla i riskgrupp.

– Vid några tillfällen trodde jag att det var kört, faktiskt, säger han till Expressen.

Han överlevde lyckligtvis sjukdomen, men pandmein har drabbat krogbranschen hårt, något som har varit tufft att tackla mentalt.

– Jag har hemska gråtattacker emellanåt. Jag sörjer med många av mina kamrater som det går åt helvete för. Att skitkrogarna inte klarar sig är okej, men mina vänner som har riktiga krogar drabbas lika brutalt. Livsverk raseras, det kan inte vara rätt, säger Leif.