Sanningen: Filip Lamprecht om relationen till Linn Hegdal – reste iväg tillsammans

Filip Lamprecht och Linn Hegdal vann Let's Dance 2021

I lördagens final av Let's Dance stod slutligen Filip Lamprecht och Linn Hegdal som vinnare. Nu berättar kändissonen om relationen till danspartner och känslorna efter finalsuccén.

Vilken final! Efter en stenhård kamp mellan Anis Dion Demina, 25, och Filip Lamprecht, 24, blev det Filip och Linn som tog hem vinsten i ”Let’s dance” 2021. Efter en hel säsong av träning, och extraordinära koreografier, fick de lyfta den prestigefyllda glasskon på bästa sändningstid.

LÄS MER: Sanningen om relationen mellan Tobias Karlsson och Carola

Filip Lamprecht och Linn Hegdal – vinnare av Let's Dance 2021

– Jag måste ta in detta, jag vet inte vad jag ska säga. Jag är i chock, sa Filip efter vinsten.

Kändissonen, vars mamma Kristin Kaspersen också har vunnit tävlingen, avslöjar även hur han tog sig från det nervösa premiäravsnittet till första platsen.

Filip Lamprecht och Linn Hegdal vinnare av Let's Dance 2021
Karin Törnblom/TT

– Det är bara tack vare Linn, utan henne hade jag aldrig klarat det här, sa Filip till programledarna Petra Mede och David Lindgren.

Förra året kammade Linn Hegdal hem glasskon tillsammans med artisten John Lundvik, 38, och vinsten med Filip gör henne därför historisk. Det är nämligen ingen annan som har vunnit Let's Dance två år i rad.

LÄS MER: Carolas drömhus i Sydafrika – spana in bilderna!

Under söndagen gästade vinnarparet Nyhetsmorgon för att berätta om alla känslor efter finalen.

Filip Lamprecht om relationen till Linn Hegdal

– Jag tänkte att det skulle bli lite roligt att lära mig dansa och att få träffa lite nytt folk. Men aldrig i min vildaste fantasi skulle jag ha förväntat mig att vecka efter vecka gå vidare och sedan vinna, sa Filip då.

Han sa sedan några ord som gjorde Linn rörd.

– Att jag fått lära mig dansa och kommit så här långt har ju varit en vinst i sig. Men den största vinsten är ju egentligen att jag fått en vän för livet.

– Att ha fått ha henne bredvid sig som gjort den här resan för livet har varit helt fantastiskt.

Reste iväg tillsammans

Filip berättade även vad han ska göra nu. När han har klivit ur den stora dansbubblan. Och det är mormor Barbro Lill-Babs Svensson hus som lockar.

– Jag ska tillbaka till Järvsö och blicka tillbaka på den här tiden, berättar han.

– Den platsen för mig, det är ett ställe jag verkligen kan andas ut på. Det är stressfritt och stället jag åker till när jag vill reflektera.

LÄS MER: Ryktet om Carola i Let's Dance – nu berättar hon sanningen

En älskad plats som han även har visat upp för Linn.

– Vi har spenderat så mycket tid i det som är Linns happy place som är danssalen, så jag ville ta med henne till mitt happy place, som är Järvsö, berättade han för Expressen.

Foto: TT