Sanningen om ABBA:s nya album – medlemmarnas ord till varandra efter 40 år

05 nov, 2021, 06:11 
AvIndra Nordemar
ABBA har återförenats, det krävs inte mycket mer än så.
Annons
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

Nu är det äntligen dags! Världen över har väntat på denna speciella dag. I dag den 5 november släpper ABBA sitt första album på över 40 år!

Albumet "Voyage" innehåller tio nyinspelade låtar, varar tre funnits som singlar sedan en tid tillbaka, ”I Still Have Faith In You”, ”Don’t Let Me Down” och ”Just a Notion”, har både de trogna och otrogna ABBA-fansen säkerligen hört i dagsläget – om inte kan alla nu höra dem och sju andra nya låtar.

ABBA återförenade – nya albumet Voyage släppt

När Abba, som består av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad, gick ut med beskedet att de återförenas chockade de hela världen.

Tanken började gro efter att Björn och Benny kommit på idén att sätta upp en show med avatarer av dem själva, idén kom till liv och det ledde också till att de spelade in ett helt nytt album.

– Vi frågade Agnetha och Frida vad de tyckte, båda var på att helt förutsättningslöst gå in i studion och se om det var tillräckligt bra för att ge ut. Det kan man inte veta efter 40 år, säger Björn Ulvaeus till TT.

Annons

Uppenbarligen var det tillräckligt bra, och det är nog de flesta glada över. Men det finns trots allt en del oro – förväntningarna är ju skyhöga!

Björn Ulvaues inför släppet av nya ABBA-albumet

När något så bra som ABBA återförenas är det svårt att se hur de skulle kunna toppa det de redan gjort, men enligt Björn har gruppen funnit ett nytt sound som de verkligen tror på.

– Det var så märkbart i studion vilket band vi har mellan oss, som kommer från hur vi träffades, hela den här resan, men också vad som har hänt efter att vi tog vårt ”break”. Ingen har upplevt det här ihop som vi har, just därför knyts man samman på ett unikt sätt och kan lita på varandra till 100 procent, säger Ulvaeus till TT.

Hoppas!

Foto: TT

Annons