Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Agnethas och Björn Ulvaeus skilsmässa – orden avslöjar

05 sep, 2020, 20:00 
Björn Ulvaeus om dilemmat med Agnetha Fältskog.
Skilsmässor är sällan några roliga historier att gå igenom, och särskilt inte när allt sker inför offentligheten.
Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

När Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog skiljde sig följdes händelseutvecklingen av en hel värld. De hade varit ett av musikvärldens hetaste par, och nu skulle de alltså gå skilda vägar.

Bara ett par år efter den tuffa skilsmässan berättade de båda om den svåra tiden som följde direkt efter i en intervju med Svensk Damtidning.

– Vi gav inte upp på vårt äktenskap lättvindigt eller snabbt. Vi tog två år på oss innan vi slutligen var överens om att bryta upp. Först gick vi till en psykiatriker och pratade ut om våra problem. Det är klart att det blev tårar. Vi hde ju iallafall hållit ihop i tretton år, sa Björn då.

Björn Ulvaeus berättar om kärleken till Agnetha Fältskog. Fotografiet är från 1971.
Björn och Agnetha var ett av musikvärldens hetaste par när det begav sig.

Björn gick vidare direkt – för Agnetha tog det över ett årtionde

Björn skulle snabbt gå vidare. Efter bara någon vecka träffade han sin nuvarande fru Lena, medan det skulle dröja 11 år innan Agnetha gifte sig igen. Det var med läkaren Tomas Sonnenfeldt, men äktenskapet som höll bara i tre års tid.

Annons

– Jag skulle inte vilja gå igenom en skilsmässa igen, det var allt för smärtsamt, sa hon ett par år efter skilsmässan från Björn till Svensk Damtidning.

Och Björn Ulvaeus när han anländer till Cirkus med hustrun Lena.
Björn mötte hustrun Lena på en fest hos Anni-Frid och Benny Andersson, och de är gifta än!

Björn och Agnetha hade haft en väldigt offentlig relation, själva imagen för ABBA var ju till stor del att bandet bestod av två gifta par.

– När han mötte Lena kändes det svårt. Då han gifte sig grät jag. Det gjorde ont och det var märkligt att han så snart efter att ha lämnat mig så snart fann en annan, säger Agnetha, och berättar att det tog lång tid att komma över den psykiska chocken över att vara ensam efter åtta års äktenskap.

Foto: TT

Annons