Sanningen om Mia och Klara – därför slutade de att jobba ihop

Därför slutade Mia Skäringer och Klara Zimmergren att jobba ihop

Mia Skäringer och Klara Zimmergren var ett radarpar i många år innan relationen bröts upp. Olika drömmar anges som en av anledningarna.
Slå på ljud

Humorserien Mia & Klara började sändas i SVT år 2007 och blev komikerduons stora genombrott för en bredare publik. I två säsonger fick vi följa omåttligt populära karaktärer som Gulletussan och Tabita innan samarbetet fick ett abrupt slut.

Mia Skäringer: "Var nästan som ett gift par"

I Kristoffer Triumfs podcast Värvet har skådespelaren och komikern Mia Skäringer avslöjat orsaken till duons plötsliga uppbrott.

LÄS MER: Sanningen om Peter Jihdes konflikt med Victoria

– Vi jobbar inte ihop nu. Det blev så på grund av livet självt, vi var nästan som ett gift par. Vi jobbade ihop, vi umgicks privat, vi bodde ihop under inspelningsperioder. Så att det blev naturligt att vi gled isär senare, sa Mia Skäringer.

Det som gjorde att splittringen till slut blev oundviklig var att de tidigare kollegorna hade vitt skilda målsättning i livet.

LÄS MER: Peter Jihde och Tilde de Paula Eby – sanningen om relationen

– Sen hade vi olika drömmar, tror jag litegrann, fortsatte hon i podcasten.

"Mia & Klara" startade som radio

Samarbetet mellan Mia Skäringer och Klara Zimmergren började i radioserien Roll On som sändes i P3 mellan 2006 och 2007. Här fick radiolyssnarna bekanta sig med karaktärer som sedan utvecklades för tv-programmet Mia & Klara.

Foto: TT