Sanningen om Nyhetsmorgon-profilens okända förflutna – nu berättar hon

Sanningen om Nyhetsmorgon-profilens okända förflutna – nu berättar hon

En annorlunda väg till toppen!

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
0:40

Efter reklamen: Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

(0:40)

Slå på ljud

Carolin Björnerhag har synts och hörts både här och där genom sin gedigna karriär.

Från radioprofil till skådespelare, för att sedan glida in på TV4:s Nyhetsmorgon genom att börja som researcher på Malou efter tio.

Ja, livet har tagit sina drastiska svängar – och allt började i Kungsbacka.

"På dagen 9 år sedan jag flyttade upp till Stockholm. Utan lägenhet, utan jobb – men med en jävla vilja att mig någonstans. Det blev ju rätt bra till slut", skriver Carolin nu på Instagram.

TV4-profilen Carolin Björnerhags okända förflutna

Carolin är i dag en framstående reporter på Nyhetsmorgon – en roll som hon fick utan någon journalistutbildning.

Hon är uppvuxen i Kungsbacka, där hon ett antal år efter gymnasiet studerade drama i två år. Men hon ville uppnå mer och bestämde sig därför vid 26 års ålder att flytta upp till Stockholm – utan någon egentlig plan.

– Jag flyttade på vinst och förlust, kände att jag måste ha ett miljöombyte, att det inte fanns något för mig i Kungsbacka, fick praktik på radiostationen Rix FM, hade ingen lägenhet, kände ingen, men kom in i mediasvängen den vägen, berättar hon för Hänt.

Samtidigt fick hon jobb som skådespelare i humorprogrammet Partaj, och hoppade runt mellan olika radiostationer. Vilket till sist blev för mycket.

– Jag jobbade natt på Sveriges Radio, sov inte på ett år och höll på att stryka med för att hela kroppen la ner. Hjärtat klappade svagare, jag tappade minnet och började känna att nu är det illa.

Caroline Björnerhags väg in till Nyhetsmorgon

Då dök ett jobb upp som researcher på TV4, vilket hon fick. Och plötsligt gick en reporter för Nyhetsmorgon på mammaledighet – och på den vägen är det.

– Det var lite som att solen stod i zenit och planeterna pekade åt rätt håll.

Caroline är ofta den som är ute på fältet och gör reportage om välkända personer och speciella händelser. Men drömmen framöver är att leda underhållningsprogram så som Let's Dance eller liknande.

Foto: TT, Instagram