Sanningen om relationen mellan systrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen

Systrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen har stöttat varandra genom livet. Nu berättar Malin om relationen efter mammans, "Lill-Babs", bortgång.

Slå på ljud

Kändisdottern och medieprofilen Malin Berghagen, 55, vars föräldrar är inga mindre än Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson, har även lillasystern Kristin Kaspersen, 51.

När Malin gästar ”Nemo möter en vän” berättar hon om relationen till systern.

– Hon ger mig en känsla av stolthet. Jag är extremt stolt över Kristin och det hon åstadkommer. Hon är också min utmaning för hon är fortfarande min lillasyster och jag kan triggas av saker som hon gör som egentligen handlar om när vi var små. Alla som har en lillasyster eller lillebror vet vad det innebär.

LÄS MER: Malin Berghagens dolda sjukdom – upptäcktes av en slump

Lill-Babs resor ledde till att systrarna kom närmre

Det var när Lill-Babs, systrarnas mamma, var på jobbresor som Malin och Kristin kom varandra riktigt nära.

Malin och Kristin vid deras mammas avtäckning av portträttet på Arlanda.

Malin och Kristin vid deras mammas avtäckning av portträttet på Arlanda.

Karin Trnblom/TT

I podcasten med Nemo hyllar Malin Kristin för att hon alltid finns där och ställer upp i vått och torrt.

– Det bäst jag vet med Kristin är att vi kan jobba på olika plan, vi kan bo på olika platser, men när det skiter sig, då vet jag att hon kommer vara där. Och det vet hon att jag kommer vara också.

Syskonkärleken mellan Malin och Kristin

I vissa perioder i livet har systrarna spenderat en hel del tid ifrån varandra. Men Malin menar att det varit nyttigt för relationen, som bara växt sig starkare under tiden.

LÄS MER: Barnens beslut om Lill-Babs arv – tre år senare

Att Malin är den äldre av syskonen är något som hon har svårt att släppa.

– Jag är också extremt storasyster med henne. Jag är konstant orolig, säger hon.

Relationen med pappa Lasse Berghagen

Malin delar även med sig av hur relationen med pappa Lassa Berghagen, 76, ser ut, som periodvis har inneburit mycket saknad.

– Jag såg upp till min pappa väldigt mycket men han var väldigt ung när han träffade min mamma, han var bara 19 år. Så när de skildes var han 21 och det blev mycket partaj med Cornelis Vreeswijk och andra. Han liksom sprang åt andra hållet, så långt bort från mamma det bara går. Vilket jag har full förståelse för eftersom hon mer eller mindre krossade hans hjärta.

– Och det här var en löpsedel över hela landet. Vilket gjorde att jag saknade honom väldigt mycket. Så det skapade en konstant saknad i mig som tog några år att faktiskt förstå vad den kom ifrån, berättar Malin.

Olle Sporrong/EXP/TT

I dag är deras relation bättre, och med honom pratar Malin ofta om kultur, som de också upplever tillsammans genom museum och teater.

– Det är liksom min själ som pappa står för på något sätt, säger hon.

Foto: TT