Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Zecira Musovics pojkvän: "Elak"

07 aug, 2023, 16:30 
Zecira Musovic och Alen Bibic
Zecira Musovics pojkvän Alen Bibic är något av en kontroversiell profil.
Annons

Zecira Musovic är namnet på allas läppar idag. Hon storspelade i Sveriges makalöst spännande åttondelsfinal mot USA och hyllades av såväl medspelare som motståndare efter matchen.

– Hon är matchens spelare, hon hade många bra räddningar. Hon är nog en av de största, om inte den enda, anledningen till att de vinner. Hon gör några räddningar som inte många målvakter i världen som klarar av, sa till exempel USA:s förbundskapten Vlatko Andonovski efter matchen.

Sanningen om Zecira Musovics pojkvän

Nu vill alla veta mer om Sveriges mest omtalade idrottare för dagen. Många kanske inte vet att Zeciras pojkvän också är en idrottsprofil av rang.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Alen Bibic är en före detta hockeyspelare med gott renommé inom svensk hockey. Han var en hårdför back som satte skräck i många med sina 193 centimeter rena muskler.

Annons

Sportreportern Jonathan "Jaje" Larsson kan berätta mer om Zeciras partner.

– Alen Bibic är känd som en tuff spelare. Kanske till och med lite elak, men ändå med ett stort hjärta. Han var en stor publikfavorit i Rögle tillsammans med brorsan Almen. Och det var nog mycket på grund av hans tuffa spelstil. Han la inte fingrarna emellan i närkamperna om man säger så, hehe. Det blev en del ärenden i disciplinnämnden för den gode Alen. Sedan ska det sägas att han har ett stort klubbhjärta för Rögle, och ingen blev förvånad när han återvände till Rögle i en civil kapacitet. Jag tror att det är skönt för Zecira att ha en exidrottare till pojkvän. Han förstår ju precis vad hon går igenom, säger "Jaje" och avslutar snabbt samtalet med förklaringen att han ska köpa en guldfisk inne på en djurbutik.

"Ser vilken sjuk förståelse"

Zecira har tidigare pratat med Aftonbladet om hur Alen har jobbat med att sätta sig in i damidrottares situation.

– Jag ser vilken sjuk förståelse han har i dag jämfört med i början. Det är en helt annan förståelse, han ser ju tiden jag lägger ner. Precis som dem. Han förstår mig precis och hur det är att vara elitidrottare, och även mig som person... Nu när han har lärt sig att kombinera de båda är han en extrem hjälp för mig, sa hon då.

Annons