"Sånt är livet"-artisten Anita Lindblom har gått bort

"Sånt är livet"-artisten Anita Lindblom har gått bort

Den folkkära artisten Anita Lindblom, kanske mest känd för megahiten Sånt är livet från 1961, har gått bort, rapporterar TT.
Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

En av Sveriges mest uppskattade artister, Anita Lindblom, har gått bort. Anita slog igenom redan på 50-talet men är mest känd för låten Sånt är livet, som blev en enorm hit 1961 och är än idag en av de mest igenkända och älskade svenska låtarna.

Hon somnade in vid 82 års ålder den 6 september efter en kort tids sjukdom, det bekräftar hennes son Jörgen Lindblom Andersén för TT.

Anita ansågs vara vågad för sin tid och bojkottades bland annat av Sveriges Radio för sin låt När den svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun, som även den var en succé bland lyssnarna. Bojkotten kunde inte stoppa Anita, och några år senare kom Sånt är livet och tog alla med storm.

– ”Sånt är livet” är en förbaskat bra inspelning och den tog ju bara två och en halv minut att göra. Det berodde på att jag hade Sture ”Stubben” Kallin på trummor och jag hade en jättefin bakgrund. Det var väl inget märkvärdigt att slänga in den, har hon sagt till Expressen.

Anita Lindblom hade ett stormigt förhållande med boxaren

Utöver livet som artist uppmärksammades även Anita för hennes stormiga förhållande med boxaren Bosse Högberg och paret hamnade ofta på kvällstidningarnas löpsedlar. De skiljdes efter bara några år som gifta, men tidningarna hade inte fått nog av Anita än. Efter åratal med rubriker om allt från skatteskulder till nya kärleksintressen tröttnade hon på Sverige och flyttade till Frankrike istället.

Från mitten av 80-talet bodde hon i byn Théoule-sur-Mer på den Franska rivieran och visade aldrig att hon hade någon som helst lust att återvända till hemlandet igen.

– Jag ska bo kvar här, jag behöver ingen åttarumsvilla. Jag har min etta här som ska renoveras, sade Anita Lindblom till Expressen för två år sedan.

Foto: TT