Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sarah Dawn Finer talar ut om okända sjukdomen: ”Stora sorgen”

13 jan, 2022, 07:00 

Sarah Dawn Finer har i vuxen ålder fått en diagnos som förklarar mycket från hennes liv.

Annons
3 kungliga snackisar från vecka 1!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 1!

Sarah Dawn Finer är en av våra absolut mest folkkära artister och har trollbundit oss med sin musik och fantastiska personlighet i årtionden nu. Nyligen fyllde hon 40 och i en intervju med Amelia berättar hon om känslorna inför denna nya era i sitt liv.

– Jag är under konstant utveckling och tar alltid ett steg framåt och två steg bakåt. I höstas fyllde jag 40. Vissa säger: ”Shit, är du 40?” Andra säger: ”Är du bara 40?” När jag intervjuade Peter Jöback, som jag träffade som tolvåring, hade han fyllt 50. Vi skrattade och sa att trots att vi inte känner oss som tolv och 22, så känner vi oss inte heller som 40 och 50. Jag som alltid var yngst på giggen är verkligen inte det längre, säger hon till tidningen.

Det har inte alltid varit lätt. Nyligen fick hon en ADHD-diagnos, något som hjälpt henne förstå sig själv ännu bättre.

– Att ta hand om mig själv är ett heltidsjobb. Tyvärr behövs det ibland lite mer tid, tålamod och tillit än vad jag haft och har. Den stora sorgen var att jag straffat mig själv så länge, för att jag kunde åstadkomma så mycket inom vissa områden när det var så svårt inom andra.

Sarah Dawn Finer är en älskad artist och programledare.

Sarah Dawn Finer – en kunglig favorit

Sarah Dawn Finer är även en riktig kunglig favorit. När Victoria och Daniel i slutet av hösten ville uppmärksamma musikens och rörelsens betydelse för ungas psykiska välbefinnande stod hon på scenen. Det var Victorias och Daniels stiftelse som stod som arrangör tillsammans med Tim Bergling Foundation, MIND och Kungliga Musikaliska akademien.

På scenen i det ärevördiga Bernadottebiblioteket stod Sarah Dawn Finer, uppbackad av Jason ”Timbuktu” Diakite, just nu glödhet deltagare i SVT:S fredagsklassiker På spåret tillsammans med stjärnkocken Marcus Samuelsson.

Och i publiken, på första parkett – ja där satt kronprinsessparet och diggade från djupet av var sin förgylld karmstol. De fick bland annat höra Sarah Dawn Finers Some Kind of Peace och Aviciis Without you.

Annons