Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sarah Dawn Finers hjärtskärande ord i Nyhetsmorgon – berättar om makens cancer

08 jan, 2023, 23:00 
Sarah Dawn Finers berättar i Nyhetsmorgon om när maken Jonas Reinsjö förra året fick veta att han drabbats av testikelcancer.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sarah Dawn Finer har under hela sin karriär varit fåordig om sitt privatliv. Men i samband med kvällens Tillsammans mot cancer i TV4 gör hon ett undantag och berättar om makens Jonas Reinsjös cancerbesked.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Förra året fick hennes man veta att han drabbats av testikelcancer och behövde akutopereras. Sarah Dawn Finer minns hur allt skakades om av det fruktansvärda och chockartade beskedet.

– Den största grejen är att allting förändras – allt förändras på en minut. Det här var inte en hoppfull situation, det var akut. När det händer slås man av hur oförberedd man är. Man tänker att det där kommer inte hända oss, säger artisten i Nyhetsmorgon.

Annons
Sarah Dawn Finer berättar om maken Jonas Reinsjös cancer i Nyhetsmorgon
Sarah Dawn Finer berättar om maken Jonas Reinsjös cancer i Nyhetsmorgon.

Sarah Dawn Finer: ”Värsta situationen”

Jonas Reinsjö fick göra flera undersökningar och i flera månader svävade familjen i stor ovisshet. När läkarna sen kom med det dystra beskedet kändes det overkligt och läskigt att ta in det.

– Som sagt, vi befann oss i den värsta situationen som jag tror att man kan uppleva.

– Läkarna sade också att om han inte hade gått dit, om han inte känt av det eller haft det i släkten, så att han var orolig för det, då hade han dött om tre-fyra år. Och det går inte att ta in. Det är omöjligt att ta in i det ögonblicket.

”En konstant rädsla”

Var tredje person drabbas under sin livstid av en cancersjukdom. Utan forskningen hade det inte varit möjligt att rädda Jonas Reinsjös liv. Sarah Dawn Finer är tacksam för forskningens framsteg, och säger att alla påverkas vid ett cancerbesked.

– Det är också en konstant rädsla för att den spritt sig, det är en resa som är mentalt fruktansvärd för alla och det är också en vardag med småbarn och ett liv som ska gå vidare, säger artisten och berättar att maken i dag är friskförklarad.

– Han är frisk från cancern, men det kommer vara många år av att gå och kolla.

Rania Shemoun Olsson och Anders Pihlblad
Programledarna Rania Shemoun Olsson och Anders Pihlblad är märkbart berörda av Sarah Dawn Finers berättelse.

Foto: TT/TV4

Annons