Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sarah Dawn Finers hjärtskärande ord i Nyhetsmorgon – berättar om makens cancer

Sarah Dawn Finers hjärtskärande ord i Nyhetsmorgon – berättar om makens cancer

Sarah Dawn Finers berättar i Nyhetsmorgon om när maken Jonas Reinsjö förra året fick veta att han drabbats av testikelcancer.

Sarah Dawn Finer har under hela sin karriär varit fåordig om sitt privatliv. Men i samband med kvällens Tillsammans mot cancer i TV4 gör hon ett undantag och berättar om makens Jonas Reinsjös cancerbesked.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
0:48

Efter reklamen: 8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

(0:48)

Slå på ljud

Förra året fick hennes man veta att han drabbats av testikelcancer och behövde akutopereras. Sarah Dawn Finer minns hur allt skakades om av det fruktansvärda och chockartade beskedet.

– Den största grejen är att allting förändras – allt förändras på en minut. Det här var inte en hoppfull situation, det var akut. När det händer slås man av hur oförberedd man är. Man tänker att det där kommer inte hända oss, säger artisten i Nyhetsmorgon.

Sarah Dawn Finer berättar om maken Jonas Reinsjös cancer i Nyhetsmorgon

Sarah Dawn Finer berättar om maken Jonas Reinsjös cancer i Nyhetsmorgon.

TV4

Sarah Dawn Finer: ”Värsta situationen”

Jonas Reinsjö fick göra flera undersökningar och i flera månader svävade familjen i stor ovisshet. När läkarna sen kom med det dystra beskedet kändes det overkligt och läskigt att ta in det.

– Som sagt, vi befann oss i den värsta situationen som jag tror att man kan uppleva.

– Läkarna sade också att om han inte hade gått dit, om han inte känt av det eller haft det i släkten, så att han var orolig för det, då hade han dött om tre-fyra år. Och det går inte att ta in. Det är omöjligt att ta in i det ögonblicket.

Sarah Dawn Finer tvingas avstå – efter beskedet om julshow med Tareq Taylor

”En konstant rädsla”

Var tredje person drabbas under sin livstid av en cancersjukdom. Utan forskningen hade det inte varit möjligt att rädda Jonas Reinsjös liv. Sarah Dawn Finer är tacksam för forskningens framsteg, och säger att alla påverkas vid ett cancerbesked.

– Det är också en konstant rädsla för att den spritt sig, det är en resa som är mentalt fruktansvärd för alla och det är också en vardag med småbarn och ett liv som ska gå vidare, säger artisten och berättar att maken i dag är friskförklarad.

– Han är frisk från cancern, men det kommer vara många år av att gå och kolla.

Rania Shemoun Olsson och Anders Pihlblad

Programledarna Rania Shemoun Olsson och Anders Pihlblad är märkbart berörda av Sarah Dawn Finers berättelse.

TV4

Foto: TT/TV4