Sarah Dawn Finers kärleksbudskap till unga talangen: "Betyder mycket"

04 feb, 2023, 00:00 
https://image.svenskdam.se/larsa2.jpg.jpg?imageId=7273048&x=28.571428571429&y=9.3632958801498&cropw=60.606060606061&croph=52.238805970149&width=1318&height=1318
Lars Johansson
”Talang”-finalisten Rejhan Bellani, 16, snuvades på vinsten, ratades och glömdes bort.
Men efter oväntade kärlekshyllningen från Sarah Dawn Finer gör han nu comeback i Melodifestivalen.
– Det betyder ändå mycket, säger den unge artisten.
Annons
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Redan som 14-åring gjorde Rejhan Bellani från Uddevalla succé i ”Talang”. Bianca Ingrosso var en av stjärnorna i juryn som bjöd på stående ovationer och blev så berörd av den västsvenska killen som tolkade Adeles ”All I ask” i finalen.

Sångerskan Sarah Dawn Finer, som själv gjort succé just i Melodifestivalen, var också helt tagen och sa redan då till Rejhan i direktsändning i TV4:”Om man sjunger sådär när man är 14 år… The sky is the limit!”.

Men det blev inte Rejhan som vann. Istället var det trollkarlen Johan Ståhl som besegrade den unge sångaren med den känsliga rösten. Många väntade sig nog att Rejhan skulle äga Sveriges scener direkt. Så blev det inte. Istället hände ingenting.

Artisten Rejhan Bellani i Talang-semifinalen lyckades ta sig vidare till finalen.
Rejhan slog igenom i Talang redan som 14-åring.

Talang-stjärnans motgång efter programmet

Recept.se Nyhetsbrev

I en intervju med Hänt berättar Rejhan:

– Efter att jag var med i Talang var det inte så mycket som hände.

Annons

I stället för att stå inför miljonpublik i tv kämpade Rejhan på med musiken hemma, lärde sig att spela piano, spelade fotboll och fick uppträda på en nyårskonsert hemma i Uddevalla. Men tack vare att Rejhan publicerade sina fantastiska låttolkningar på sociala medier fick ett skivbolag upp ögonen för den unga talangen på nytt och hörde av sig.

– Jag la upp en TikTok som min nuvarande manager Albin såg. Hade jag inte lagt upp den videon hade jag inte varit där jag är idag. Det var bra att jag fortsatte efter ”Talang” och inte gav upp. Det är det jag fortfarande tror på, att vad som än händer i Mello så kommer jag inte ge upp utan bara fortsätta”, säger den unge Rejhan till Hänt.

Under den kämpiga tiden efter ”Talang” berättar Rejhan att hans farmor varit hans absolut största fan. Men dessutom har kärlekshyllningar kommit från ett oväntat håll – från en av stjärnorna som upptäckte Rejhan i ”Talang”. Sarah Dawn Finer, har flera gånger stressat kärleksfulla hälsningar till Rejhan på hans instagramkonto.

Annons

– Det är ändå lite stort. Det betyder ändå mycket, säger Rejhan till Hänt.

Rejhan stöttas av Sarah Dawn Finer

Senast i förra veckan, bjöd Sarah på fyra hjärtan till sin unga favorit, när han på Instagram berättade om sina känslor inför att uppträda i ”Melodifestivalen” och avslutade med att sjunga sin version av Eurovisionvinnande bidraget ”Euphoria”.

Sedan i somras har nu Rejhan varit igång och skrivit egen musik, vid sidan av sina ekonomistudier på gymnasiet och den tid han lägger på sitt stora fotbollsintresse. Äntligen är det dags för Rejhan att åter låta sin soulröst glänsa framför tv-kamerorna på bästa sändningstid.

Som en av de yngsta i årets startfält gör han nu sin ”Melodifestival”-debut med låten ”Haunted”. Förstås kan vi inte annat än stämma in i Sarah Dawn Finers jubelrop på Instagram när hon kommenterade att Rejhan ska ta plats i Sveriges största tv-program:”🔥🔥🔥👏👏👏 YES!!!!!!”.

Annons