Sarahs tuffa dilemma – inför bröllopet

Johan de Jong Skierus och Sarah Sjöström

Johan de Jong Skierus och Sarah Sjöström planerar sitt bröllop för fullt.

Christine Olsson/TT

Sarah Sjöström står inför ett tufft val när bröllopet nalkas.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
0:46

Efter reklamen: 5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

(0:46)

Slå på ljud

Sarah Sjöström är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare genom tiderna och har sammanlagt 81 medaljer från VM, OS och EM. I sommar väntar både ett EM och ett VM. Frågan är om hon kommer att behöva bygga ut sitt prisskåp ytterligare... Den 28-åriga simmerskan har minst sagt hittills haft en framgångsrik karriär och det finns definitivt fog för att påstå att hon är en av de främsta genom tiderna.

Hon är inte bara en av de främsta inom svensk idrott någonsin utan hon är också involverad i prinsessan Sofias stiftelse, Project Playground.

”Jag tycker att det är självklart att engagera mig för denna utsatta målgrupp. Alla barn har rätt att få vara barn och vi måste alla ta ställning till vilket typ av samhälle vi vill ha. Det är nu vi kan göra skillnad. Kan jag inspirera andra att ta ställning genom att stödja Project Playgrounds viktiga arbete har jag nått ett viktigt mål.”, sa Sarah 2016 i ett pressmeddelande i samband med avslöjandet om hennes arbete med stiftelsen".

Sjöströms svåra val

Men det är inte bara förberedelser inför sommarens tävlingar som står på Sarah Sjöströms schema. Det är också en hel del bröllopsplanering, då hon ska gifta sig med Johan de Jong Skierus som friade tidigare i år under en fjällsemester.

Nu i veckan fick Sjöström en fråga på Instagram om hon skulle byta efternamn i samband med bröllopet. Sjöströms lät sina följare avgöra om hon skulle byta Sjöström till de Jong Skierus. Då var det inte något snack om vad följarna tyckte. Över 80 procent tyckte att hon skulle behålla sitt efternamn.

Nu är frågan om Sarah tänker låta sina fans välja åt henne. För hon själv låter osäker på hur hon vill göra...

– Han har ett väldigt fint efternamn. Ett väldigt unikt efternamn så det får vi se, så långt har jag inte planerat, säger Sarah Sjöström till Expressen.

LÄS MER: Sarah Sjöströms lycka med pojkvännen – friade mitt på resan

LÄS MER: Bildextra! Här delar kungaparet ut medaljer till OS-hjältarna

LÄS MER: Victoria på party utan Daniel – festade med världsstjärnan