Se de omtalade tavlorna på paret Obama

Se de omtalade tavlorna på paret Obama

Det förra presidentparet Barack och Michelle Obama har förevigats på stora tavlor, en tradition som varje president genomgår. Tavlorna kommer sedan hänga på ett museum i hjärtat av Washington DC.

USA:s forne ledare Barack Obama har precis som alla andra amerikanska presidenter fått sitt och hustrun Michelles porträtt målat och sedan upphängt på National Portrait Gallery i Washington. Men denna gång har presidentparet valt två konstnärer som inte precis målar i traditionell stil.

Expresidentens porträtt är skapat av konstnären Kehinde Wiley och Obama ses helt omgiven av gröna löv samt en och annan färgglad blomma, bland annat krysantemum och jasmin. Michelle Obama har målats av konstnären Amy Sherald och vi ser den forna presidenthustrun iförd en klänning med geometriska mönster.

– Amy, jag tackar dig för att du fångat elegansen, skönheten, intelligensen, charmen och eldigheten i kvinnan jag älskar, sa Obama i sitt tacktal.

Michelle å sin sida blev så paff att hon knappast kunde tala när hon fick se sitt porträtt:

– Wow, jag känner mig lite överväldigad, sa Michelle som också påpekade att hon var väldigt glad och stolt över att finnas som porträtt på National Portrait Gallery.

På twitter och Instagram gick sedan debatten vidare om detta verkligen var de bästa porträtten på paret eller inte och om konstnärerna verkligen var de rätta för denna stora uppgift. Vad tycker ni?

Foto: Stella Pictures

Se en film när porträtten avtäcks här: