Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se klippet: Här bryter TV4-stjärnan ihop i direktsändning

26 maj, 2024, 04:00 
Vendela Lönnqvist
TV4
Vilket otroligt känslosamt möte i Nyhetsmorgon.
Annons

Det blev ordentligt känslosamt i Nyhetsmorgons fredagssändning.

Programledarna och hundcoachen Fredrik Steen, som då och då gästar programmet för att ge tips och råd till hundägare ute i Sverige, fick äntligen möta hunden Fyran igen – efter tre år.

Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Fyran gör comeback i Nyhetsmorgon

Fyran är en grå pudel som Fredrik Steen ägde förut, men för drygt tre år sedan gav Fredrik osjälviskt bort hunden till psykoterapeuten Lena Olson-Lalor, som förlorade synen på grund av en ögonsjukdom.

"Under ett tag har vår hundcoach Fredrik Steen hälsat på tillsammans med pudeln Fyran. Men nu kan det vara sista gången han hälsar på, för Fyran ska ut på nya äventyr", lät det på Nyhetsmorgons sociala medier när Fredrik och hunden skiljdes åt.

Annons

"Enormt kärt återseende"

På Facebook laddade hundcoachen upp för återseendet under torsdagen.

Och han var minst sagt exalterad:

"'Fyran' kommer till TV4. Det blir ett enormt kärt återseende", skriver Fredrik i ett inlägg.

Och på Instagram delar nu programmet med sig av videoklippet från första mötet på tre år:

"Gud så fint! ♥️ Efter tre år känner Fyran fortfarande igen sin gamla ägare, hundcoachen Fredrik Steen. Många av er har säkert följt Fyrans utveckling i Nyhetsmorgon tidigare, och nu har Fyran fått jobb som ledarhund hos psykoterapeuten Lena Olson-Lalor som förlorade synen för 15 år sedan på grund av en ögonsjukdom. Vilket viktigt jobb!", går det att läsa i inlägget.

Frederik Steen märkbart känslosam

Efter klippet ser vi Fredrik, Lena och Fyran i studion. Och hundcoachen är minst sagt sentimental.

Annons

– Det är häftigt som tusan. Jag får ofta frågan hur man kan ha en hund under en längre tid och lämna ifrån sig en hund. Men när man ser dig Lena tillsammans med fyran så vill man göra det igen. Så enkelt är det ju, säger Fredrik och fortsätter:

– Fyran kan inte ha ett bättre liv. Han är ju hjälte varenda dag. Tillsammans med dig Lena så borde det vara egoistiskt att tro att fyran har det bäst hos mig. Men det är klart att det är känslomässigt.

Linda om tacksamheten till hunden

Även Linda är tacksam för att ha fått Fyran i sitt liv, eftersom det underlättar vardagen något enormt.

– Blind utan hund och bara med käpp blir en väldigt liten värld. Så även om jag kan stappla mig fram hjälpligt så har man ju ingen överblick över världen. Och det är den han ger mig. Han kan ju inte säga vad han ser men han kan ändå ta mig ut på äventyr.

Annons