Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se prins Carl Philips svärfar – utklädd till Elvis!

05 jun, 2019, 16:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Det var en rad glada gäster som ville uppvakta prins Carl Philip på 40-årsdagen i helgen. Helt lätt var det inte att känna igen alla inbjudna, som dagen till ära klätt ut sig enligt festtemat. En av de maskerade var prinsessan Sofias pappa, som valt att rocka loss som "The King".
Annons

Det var en brokig skara inbjudna gäster som styrde stegen mot festligheterna på Stockholms slott i helgen. Två veckor efter sin 40-årsdag den 13 maj var det maskeradparty för prins Carl Philip med temat ditt alter ego som barn, gästerna skulle alltså klä ut sig till vad de drömde om att bli som barn. Familjen Hellqvist hade inte sparat på krutet utan letat långt ned i utklädningslådan hemma i Älvdalen.

Direkt från vikingatiden

Prinsessan Sofias mamma, Marie Hellqvist, såg ut som om hon just landstigit i skepp från Birka. På det rödfärgade håret bar hon en vikingahjälm med horn. Till det hade hon funnit en passande brun särk och skor i skinn.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Sofias föräldrar som Elvis och en viking!
Prinsessan Sofias föräldrar som Elvis och en viking!
Annons

Helt oigenkännlig var prinsessan Sofias pappa. Alltså, man såg inte att det var Erik Hellqvist bakom de mörka solglasögonen och den murrigt svarta peruken. Däremot var han en kopia av sin barnsdomsidol, rockkungen Elvis. Guldlänken kring halsen var pricken över i och läderoverallen skulle absolut ha kunnat kamma hem en och annan stilpoäng under kvällen.

Utklädda prinsessystrar – Sara och Lina Hellqvist

Med på maskeraden var också Sofias båda systrar, Sara Hellqvist och Lina. Prinsparets vän och rådgivare Christina Saliba kom till festen i röda skor och blond peruk. Hennes dröm att bli “Sandy” i kultfilmen Grease för en kväll besannades nu.

Danny Saucedo
Danny Saucedo var en av gästerna vid Carl Philips 40-årsfest på slottet.

Även artisten Danny Saucedo var gäst på festen och han såg till att sjunga och dansa för födelsedagsprinsen. Danny klädde ut sig till Jedi i Star Wars.

Annons
Patrick Sommerlath

Nyskilde Patrick Sommerlath drömde sig bort till släktens hemtrakter Tyskland och kom i Lederhosen och rutig skjorta. Maskerad är ett vanligt förekommande festtema när kungligheter bjuder in. Kanske kan det vara skönt att för en gångs skull slippa svida upp sig i smoking eller klänning?

Prinsparets vänner och släktingar hade verkligen använt fantasin och det fanns mycket att prata om på festen. Ingen var den andre lik. Många var svåra att se vem eller vad de skulle föreställa. Tosse Magnuson, exempelvis, var klurigt utklädd till djurskötare från Furuvik och hans hustru, prinsessan Christina, var lika elegant som vanligt.

Tord Magnuson och prinsessan Christina.
Tord Magnuson och prinsessan Christina.

Hur som helst blev det en rolig afton på slottet och det var en mycket glad och nöjd 40-årig prins som firades!

Foto TT

Annons