Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Shirley Clamps okända sjukdom: ”Folk har hånat mig”

25 nov, 2021, 18:10 

Shirley Clamp har kämpat med depression och viktproblem länge, det visade sig vara en dold sjukdom.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Shirley Clamp är en av många svenska artister som nu när samhället öppnat upp igen kan sätta igång med shower och spelningar, nästan som förr!

Nu är hon aktuell med en egen show, ”Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt” på Maxim i Stockholm. Hon berättar om showen i en intervju med Amelia Det är en självutlämnande historia som väcker mycket känslor.

– Jag bjuder mycket på mig själv, om mina depressioner och separationer, om min taskiga självkänsla, om hur folk har hånat mig för min vikt. Men på ett lite skruvat vis, säger Shirley till tidningen.

Shirley Clamps okända sjukdom

Under många år led Shirley i det tysta av sjukdomen hypoteryos, som är en sköldkörtelsjukdom som ofta dyker upp i 40-årsåldern och symptomen är bland annat trötthet, nedstämdhet och värk. Läkarna hittade inte problemet direkt.

– Jag var trött, och även om jag ansträngde mig med kost och träning, blev jag inte av med den extra vikten. Vad är det som händer? tänkte jag, säger hon till Amelia.

Annons

Efter en tid sökte hon vård hon en specialist och fick till slut rätt hjälp, vilket har givit henne livet och glädjen tillbaka.

Shirley Clamp hittade kärleken

Precis som för andra inom nöjesbranschen var 2020 ett tufft år för schlagerstjärnan Shirley Clamp. Men istället för att satsa på karriären gav hon privatlivet en chans, och hittade kärleken i hockeyprofilen Benny Rönnelöw.

I TV4:s Nyhetsmorgon har hon berättat mer om kärlekslyckan, och om varför timingen just nu blev så rätt.

– Jag är dålig på att ta tid till sånt som är jättebra för mig. För det första har jag vågat släppa in och visa, vågat visa allt jag känner och släppa in all kärlek. Det låter kanske klyschigt, men så är det.

Annons