Siw Malmkvist drabbad av sjukdom – produktionens åtgärd innan avhoppet

Alex Ljungdahl/Expressen/TT

Siw Malmkvists deltagande i Så mycket bättre blev kortare än väntat.

Slå på ljud

Så mycket bättre är musikprogrammet som varje höst trollbinder tv-tittarna med sin mix av artister som tolkar varandras låtar under en vecka på Gotland.

Årets veteran bland artisterna var helt klart Siw Malmqvist, vars karriär sträcker sig över nästan sex decennier.

I första avsnittet fick vi se hennes låt Tunna skivor tolkas av bröderna Gustaf och Viktor Norén, emn sen tog det stopp. Halvvägs in i andra avsittet meddelar sångerskan Melissa Horn att Siw inte kommer delta i middagen då hon känner sig för sjuk.

För Aftonbladet har hon berättat mer om sjukdomen som stoppade hennes medverkan.

– Jag fick en infektion, ett virus, här nere i halsen, och det kändes som taggtråd. Åh, det gjorde så ont så ont, som sandpapper, berättar Siw Malmkvist för Aftonbladet.

Hon fick ta prover och berättar att hon förstod direkt när de kom tillbaka positiva för virus att det bara var att ställa in.

– Jag förstod ju att jag kunde smitta så på det viset kändes det inte så farligt att gå för jag ville ju inte smitta någon. Och jag hade gjort en låt och det var bara en halv dag kvar, säger Siw Malmkvist.

Programmets producent Martin Nygren bekräftar för Aftonbladet att de fick ta till vissa säkerhetsåtgärder för att se till att ingen annan smittades av viruset.

– Vi höll Siw isolerad på rummet och avvaktade utvecklingen för att inte sprida smitta i produktionen. Därför var möjligheterna begränsade att prata om det, säger han till Aftonbladet.