Siw Malmkvist nobbad av tv-kanalen: "Riktigt förbannad – så gör man inte"

Siw Malmkvist

Siw Malmkvist har blivit nobbad av TV4 – nu rasar hon.
5 saker du inte visste om Siw Malmkvist!
Slå på ljud

Let’s Dance är ett av Sveriges mest folkkära underhållningsprogram. Det lät därför som en perfekt kombination när Siw Malmkvist, en av Sveriges mest folkkära underhållare, skulle delta säsongen 2020.

Siw Malmkvist nobbad av TV4

Men så kom coronaviruset – och allt ställdes på ända. Siw var då 83, vilket innebär att hon ingick i virusets riskgrupp. TV4 fick kalla fötter och beslutade sig för en blixtjustering.

– TV4 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har haft en bra dialog med Siw om hennes medverkan och vi har landat i att hon nu i stället är varmt välkommen till nästa säsong, sa programmets exekutiva producent Fia Fång till Expressen.

Siw har pratat om beslutet i en ny intervju med Aftonbladet.

– Det var synd och kändes för jädra trist. Jag var ju helt frisk och ändå fick jag inte var med. Men TV4 sa att jag hade en given plats 2021. Det tyckte jag var bra och då kunde jag också se till att hålla mig i trim, säger Siw till tidningen.

"Det är respektlöst"

Men TV4 hörde aldrig av sig till ikonen.

– Inte på hela året, inte ett skit. När det började närma sig februari och det var dags att börja lära sig alla steg så tänkte jag att nu måste de ju höra av sig. Till slut ringde jag själv och då sa de att det tyvärr inte blir något. Då blev jag riktigt förbannad. Jag sa att det var respektlöst att de inte hade hört av sig överhuvudtaget, säger Siw.

Nu har Siw fattat ett beslut: hon genomför en bojkott av Let's Dance.

– Någon kanske frågar om jag vill tävla nästa år. Nej, nej, nej! Absolut inte. Det kan jag säga er. De bad så mycket om ursäkt och det är klart jag kan godta en ursäkt. Men så där gör man bara inte, det var skitdåligt, säger hon.