Siw Malmkvists och Ann-Louise Hansons fina gest till Lill-Babs under begravningen

Två av Barbro "Lill-Babs" Svenssons absolut bästa vänner var Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson. Nu har de sagt adjö till den älskade Lill-Babs.

Hand i hand lämnade de kyrkan tillsammans. Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. Artisterna stod otroligt nära Lill-Babs, och det var en självklarhet att de skulle finnas på plats i Järvsö under dagen, då begravningen för Barbro ägde rum.

Men inför ceremonin hade Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson kommit överens om en detalj. De skulle inte bära svart. De ville inte koppla samman den levnadsglada Lill-Babs med denna sorgetyngda färg.

– Siw och jag bestämde att vi skulle vara klädda i vitt i dag för att Barbro var en ljus person. Jag känner inte för att ta på mig svart, sa Ann-Louise Hanson innan hon gick in i kyrkan.

Läs mer: Nu är Barbro “Lill-Babs”Svensson begravd – så var ceremonin

Inför begravningen i Järvsö berättade Ann-Louise Hanson dessutom för SVT om showen hon gjorde tillsammans med Siw Malmqvist och Lill-Babs.

– Vår första tanke var att det inte gick att fortsätta med showen. Men Barbro ställde aldrig in. Hon hade velat att vi fortsatte. Så det gör vi som en hyllning till henne.

Siw och Ann-Louise under framförandet av den specialskrivna låten.

Siw och Ann-Louise under framförandet av den specialskrivna låten.

Under minnesstunden i Storkyrkan i Stockholm i söndags framförde Siw och Ann-Louise en specialskriven låt till tonerna av ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran?, som också är en del av hyllningsshowen. Inför en fullsatt kyrka sjöng de: ”Klart du dansar och fladdrar med kjolen, och har väl redan slängt upp en caffär, fast det är fasligt tråkigt att vara isär, känns det nästan som om du är här”.

Låten fortsatte med refrängen: ”Är du rastlös däruppe bland molnen, har du diskat och städat och skurt?, kokat kaffe till alla hans änglar, du är himlens tuffaste brud?”

De avslutade låten med raderna: ”Du är älskad där uppe bland molnen, du har diskat och städat och skurt, som den vackraste av alla änglar, vad vi saknar vår tuffaste brud.”

Läs mer: Läs sista intervjun med Lill-Babs: “Jag ångrar ingenting”

Foto TT, IBL