Siw Malmkvists oväntade drag – efter Idolsuccén

Siw Malmkvists oväntade drag – efter Idolsuccén

Siw Malmkvist startar oväntat samarbete med Idolstjärnan.

5 saker du inte visste om Siw Malmkvist!
0:44

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Siw Malmkvist!

(0:44)

Slå på ljud

Under slutet av 1960-talet hade Siw Malmkvist, 85, en superhit. Det var låten Mamma är lik sin mamma. Den lever kvar än idag och är en odödlig klassiker.

Nu kommer en ny version av låten, en duett med Nova Luther, 17, som tog sig till semifinal i "Idol" 2020.

Någon blev imponerad av Nova Luthers framfart var just Siw Malmkvist.

Siw Malmkvist

Siw Malmkvist var imponerad!

Karin Törnblom/TT

– Jag satt och röstade på Nova hela tiden. Jag satt och tänkte "Gud vad hon sjunger bra, oj!". Och vad snygg hon var, säger Siw till Aftonbladet.

Anledningen till att den populära låten nu får en nytappning är på grund av att bemanningsföretaget, Go Care, hörde av sig. De ville få fler unga att söka jobb inom äldreomsorgen.

Därför ville de då att Siw Malmkvist skulle framföra sin hitlåt tillsammans med en yngre artist. Då var Nova Luther den första som Siw Malmkvist kom att tänka på. Och Nova behövde inte särskilt lång betänketid.

– Dels tackade jag ja för att det var du som jag skulle få sjunga med, så klart. Det är inte så många som får äran att sjunga med den legendariska Siw Malmkvist. Sen var det så klart ett väldigt fint syfte, säger Nova Luther.

Nova Luther

Nova Luther!

Karin Törnblom/TT

Siw Malmkvists fina hyllning

Siw Malmkvist säger att hon är så imponerad av "Idol" och att många sjunger så bra jämfört med unga artister när hon själv slog igenom på 1950- och 60-talen.

– De sjunger mycket, mycket bättre än vad vi någonsin gjorde. Jag har sjungit bra, jag har några låtar som var jädrigt bra måste jag säga, men jag hade aldrig kommit upp i deras klass, säger Siw Malmkvist och fortsätter:

– Jag hade inte haft en chans i "Idol". Det kan jag säga.